05-04-2019 GASTRONOMİ

“Gastronomi Fotoğraf Sergisi” Açıldı

Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2018-2019 Eğitim ve öğretim Yılı, mezuniyet programı kapsamında “Gastronomi Fotoğraf Sergisi” açıldı.

“Gastronomi Fotoğraf Sergisi” Açıldı

 

Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde hazırlanan Bolu Mutfağı, Türk Mutfağı ve Dünya Mutfaklarından oluşan çalışmaları fotoğraflayan Fatma Marmara’nın “Gastronomi Fotoğraf Sergisi” okulda açıldı.

Sergi ile ilgili açıklama yapan Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Vural; “Türk ve Dünya Mutfakları ile ilgili biz daha önce bir çalışma yapmıştık. Sayın Valimizi de davet ettik programa. Bu programda 6 tane Dünya Mutfağı üzerine çalışma yaptık. İsveç’te çalışan okulumuz mezunu bir öğrencimizi davet ettik. Hem Beceri Atölyesinde canlı sunum yaptı, hem de öğleden sonraki programda çocuklara konferans verdi. Burada Meksika Mutfağı, Japon Mutfağı, İtalyan Mutfağı, Fransız Mutfağı üzerine çalışmalar yaptık. Türk Mutfağımız üzerine ayrıca çalışmalar yaptık. Birde Bolu Yöresel Mutfaklarla ilgili bir sunum yaptık. Bu konuda 8 belediyemizden destek aldık.”diye belirterek devam etti.

“300 Çeşit Ürünü Sunduk, Burada Yapmış Olduğumuz Çalışmaları Fotoğrafladık.”

Daha önce de bununla ilgili basın açıklaması yaptıklarını ifade eden Vural; “Gerede’nin Şakşak helvasını, kazını, Dörtdivan’ın tiridini, Mengen’in Galdirik sarmasını, Seben’in Iza buğdayını, Mudurnu’nun kaşık sapını, Göynük’ün uğut tatlısını, Bombay fasulyesini bunlarla ilgili ürünler hazırladık. 300 çeşit ürünü sunduk. Tabi burada yapmış olduğumuz çalışmaları fotoğrafladık. Bu konuda besinle ilgili, yiyecekle ilgili araştırmacı olan ve bu konuda kitap hazırlayan Fatma Marmara’dan destek aldık. Profesyonel fotoğrafların içerisinden önemli fotoğrafları seçtik. Fatma Hanım bu fotoğrafların üzerinde tek tek çalıştı. Daha sonra basım aşamasına geçtik ve gerçekten ‘Yöresel Mutfak’ ile ilgili bugüne kadar hiç yapılmamış, bugüne kadar su yüzüne çıkartılmamış ürünleri biz su yüzüne çıkarttık. Yeniden bunu tüm Türkiye’ye, tüm Dünyaya tekrar sunacağız. Önümüzdeki hafta Yunanistan’da bir proje toplantımız var. Bu proje toplantısında da bu yöresel değerlerimizi tekrar dile getireceğiz.” dedi.

“Özel Sektörlerden, Otellerden Bu Sergiyle İlgili Talepler Var.”

Müdürü Ayhan Vural; “Özellikle uğut tatlısı ile ilgili, kansere iyi gelmesi, B 12 yönünden zengin olması, saç dökülmesini ve beyazlamasını engellemesi gibi birçok özellikleri var. Bunlar her yerde bulunan ürünler değil. Endemik türler. Dolayısıyla bu endemik türlerin yerinde, zamanında sağlıklı bir şekilde sunulması ve tanıtılması noktasında biz gerekli çalışmaları yapmaya hazırız. Bununla ilgili Turizm Haftası’nda yine bir etkinliğimiz olacak. 15 -22 Nisan tarihleri arasında Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde sergimiz olacak. Mayıs ayı içerisinde bu sergiyi İzzet Baysal Şükran Günleri’nde sunacağız. Ayrıca özel sektörlerden, otellerden bu sergiyle ilgili talepler var. Özellikle Narven, Gazelle gibi otellerimizde yapmış olduğumuz çalışmaların sergisini kendileri açmak istiyorlar. Tabi o, onlara da Bolu’nun tanıtımı noktasında, kendi kültürümüzü tanıtımı noktasında gastronomi ile ilgili yapmış olduğumuz çalışmaları sunacağız. Bu konuda da bütün herkesten gerekli yardım ve desteği bekliyoruz. Bu konuda ben herkese teşekkür ediyorum.”diye ifade etti.       

    

 

        


Bu haber 1329 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GASTRONOMİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri