30-09-2019 GASTRONOMİ

Başkan Özcan, Mengen Gastronomiyle İlgili Açıklamalarda Bulundu

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Mengen Gastronominin Bolu’ya alınması söylemleriyle ilgili basın açıklamasında bulundu.

Başkan Özcan, Mengen Gastronomiyle İlgili Açıklamalarda Bulundu

İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal’ın rektörlük tarafından yeniden gündeme getirilen Mengen Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün Bolu’ya taşınması konusundaki açıklamalarının ardından,  Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’da bu konuyla ilgili basın açıklamasında bulundu.

“Sayın Rektörün Orayla İlgili Bir Sıkıntısı Olduğunu Duyuyoruz.”

Başkan Tanju Özcan; “Bugün sizlerle konuşmak, kamuoyuyla paylaşmak istediğimiz konu İzzet Baysal Vakfımızın Sayın Başkanı, mevcut Başkanı Ahmet Amcamızın, Ahmet Baysal’ın basına yansıyan açıklamaları. Biliyorsunuz gastronomi bölümü Mengen’de faaliyet gösteriyor, yaklaşık 6 yıldır. Gastronomi bölümünün büyütülmesi ve öğrenci kapasitesinin artırılmasıyla ilgili olarak 2016 yılında YÖK’ün de görüşü alınmak suretiyle dönemin üniversite Rektörü Sayın Hayri Coşkun’la İzzet Baysal Vakfı arasında bir protokol imzalanmıştı. Yani gastronomi bölümünün binalarının Mengen’e yapılması faaliyetlerini orada sürdürmesine ilişkin, binalar hızlı bir şekilde yapılıyor. Yılsonu itibariyle tamamlanma oranının %70’i geçeceği konusunda bana bilgi verildi. Buranın temeli hep birlikte atıldı. Ancak Sayın Rektörün uzunca bir süredir orayla ilgili bir sıkıntısı olduğunu duyuyoruz. Ancak YÖK nezdinde girişimde bulunduğunu da Sayın Ahmet Baysal’ın açıklamalarıyla öğrendik. Ben konuyla ilgili Mengen Belediye Başkanımızdan da bir bilgi aldım.

“Ortada Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile İmzalanan Bir Protokol Var”

Tabi Mengen’de büyük bir infial var, haklı bir infial var, vakfın tepkisinden öte. Burada milyonlarca lira harcanmış bir yapı var. Bu parayı harcayan İzzet Baysal Vakfı, bu parayı da İzzet Baysal Vakfı durup dururken harcamış, böyle bir yatırıma girişmişken durup dururken girişmiş değil. Ortada Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile imzalanan bir protokol var, bu kapsamda yapılmış. Şimdi maalesef Sayın Rektör tüm bunlara karşın, oradaki bu kadar yatırıma rağmen bu bölümü Bolu’ya almaya çalışıyor, bunu öğreniyoruz. Biz bundan hoşnut değiliz. Sayın Ahmet Baysal’ın, İzzet Baysal Vakfı’nın bu kadar üzülmesinden biz büyük bir üzüntü duyduk. Çünkü bu vakıf Bolu’ya çok sayıda hastane, okul, üniversite, tıp fakültesini kazandırmış bir vakıf. Milyonlarca lira şimdiye kadar destek vermiş bir vakıf. Şimdi de Bolu’nun bazı ilçelerinde olduğu gibi Mengen’e de gastronomiyle ilgili önemli bir yatırım yapıyor. Rektör açısından düşünüyorum, hangi akla hizmet ediyor belli değil. Bu nasıl bir mantıktır. Niye milyonlarca lira düzeyinde yapılmış bir yatırım varken o yatırımı elinin tersiyle itip, Bolu’ya bunu nakletmeye çalışıyor. Ben işin içinden çıkamıyorum.

“Bolu Halkının Seçilmiş Başkanı Olarak Bolulular adına Vakfa Sahip Çıkıyorum”

Rahmetli İzzet Baysal Vakfı kurarken şunu demişti; ‘Vakfı biz kurduk, vakfı Bolululara emanet ediyoruz.’demişti. Bende Bolu halkının seçilmiş başkanı olarak Bolulular adına bu vakfa sahip çıkıyorum, her zaman bunu söyledim. Dolayısıyla bir rektörün kişisel kaprisi Bolu’nun menfaatlerinin önüne geçemez. İzzet Baysal Vakfı’na böyle bir haksızlık yapılmasını biz doğru bulmuyoruz. Yol yakınken Sayın Rektöre şu çağrıda bulunuyoruz: Bu tür girişimlerden vazgeçin.  YÖK nezdinde böyle bir girişimde bulunduysanız, 2. bir yazıyla bu talebinizi geri çekin. Daha da önemlisi, gönlünü kırdığınız, bizim için çok önemli olan Ahmet Baysal büyüğümüzün gönlünü de bir şekilde alın. Ha ben bunların hiç birini yapmam diyorsanız, o zaman bu görevi bırakın, memleketinize geri dönün. Benim çağrım bu, söyleyeceğimde bundan ibaret bu konuyla ilgili.”diye ifade etti. Haber: Fatma Marmara  


Bu haber 969 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GASTRONOMİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri