Uğut Tatlısı Yapımını Yerinde İncelediler
Tarih: 28-03-2019 12:04:00 Güncelleme: 28-03-2019 12:36:00 + -


İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekibi ve beraberindekiler, Bolu Göynük’te yöresel ürünleri yerinde incelediler.

Uğut Tatlısı Yapımını Yerinde İncelediler

 

İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Vural, Bolu Spor Lisesi Müdürü Çetin Akçay, İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Vildan Toplfakıoğlu Akçay ile beraberindekiler Göynük Karacalar Köyü’nde yapımı devam eden ‘Uğut tatlısı’ imalathanesinde, yapım aşamalarını yerinde gözlemlemek için Göynük’e gittiler.

Müşerref –İsmail Ünaler’e ait ‘Yeşilgöz Uğut tatlısı’ İmalathanesini ziyaret eden heyet, burada uğut yapımının tüm aşamalarını yerinde gözlemleyip, bilgiler aldılar. Ardından Sakarya’nın Taraklı ve Bolu’nun Göynük ilçelerinde tarihi ve turistik yerleri gezen heyet dönüşte, Göynük Sünnet Gölü’nde, ‘Sünnet Alabalık Restoran’ işletme sahibi, okullarından mezun olan öğrencisi Ferhat Özel’ i ziyaret ettiler.

“Osmanlı Mutfağı, Göynük Misafirlerini Ziyadesiyle Memnun Ediyor.”

İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Vural ; “Göynük Osmanlının ağırlığı, dinginliği, ihtişamı ve Türk misafirperverliği ile dikkat çekiyor. Osmanlı mutfağı, Göynük misafirlerini ziyadesiyle memnun ediyor.  Doğal, besleyici ve zengin bir mutfak kültürü hakim. İnsanları güvenilir, sadık ve samimi. Yemeği boğazdan geçiyor ve insanın içine siniyor. Herkes görmeli ve yaşamalı, yaşayan ecdadı yerinde görme adına. Uğut tatlısına gelince tam bir mucize.. Yerinde inceledik. İnsanlar fabrika üretiminden ziyade, el emeği, göz nuru diyor. Islanan buğday, günde 3-4 kez karıştırılıyor. Çimlenmesi bekleniyor ve sonra kıyma makinesinde çekiliyor. Tülbentte suyu süzülüyor. Hafif suda, unla birleştirilip, saatlerce karıştırılarak, kaynatılıyor. Muhtar İsmail amca; ‘Gözümüzü kırpmadan’ diyor. 12 saat uzak ateş, 12 saat de yakın ateşte. Maliyeti emek, sonucu deva, hem de her derdimize. Öz ve öz Türk kültürü, öz ve öz Türk tatlısı.”diye ifade etti. Haber: Fatma Marmara

 




Bu haber 2132 defa okunmuştur.

YORUMLAR



Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GASTRONOMİ HABERLERİ

Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri