14-12-2019 GÜNDEM

Vali Ümit ve Eşi Koruyucu Aileler ve Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Bolu Valisi Ahmet Ümit ve eşi Şengül Ümit, Koruyucu Aileler, Okul Destek Projesi ve Çocuk Hakları İl Komisyonu üyeleri ilebuluştu.

Vali Ümit ve Eşi Koruyucu Aileler ve Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Edinilen bilgiye göre; “Bolu Valisi Ahmet Ümit ve eşi Şengül Ümit, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklara, devlet denetiminde kısa veya uzun süreli olarak eğitim, bakım ve yetiştirime gibi imkânlar sağlayan koruyucu aileler, Okul Destek Projesi kapsamında maddi durumu iyi olmayan çocuklar ve Çocuk Hakları İl Komisyonu üyeleri ile yemekte bir araya geldiler..

Düzenlenen yemek öncesinde Vali Ümit ve eşi Şengül Ümit, ailelerle ve çocuklarla yakından ilgilenerek sohbet ettiler.

Karpalas Otel’de düzenlenen yemekte konuşan Vali Ümit, güçlü ve büyük devletlerin teminatının güçlü aileler olduğunu belirtti.

Vali Ümit, “Tarih boyunca olduğu gibi bugün de devletimizin dimdik ayakta durması için, yaşaması için sağlıklı nesillerin, huzurlu insanların yetişmesi için sağlıklı aileler kurmamız lazım, güçlü aileler kurmamız lazım” dedi.

Devletimizin sosyal devlet olarak aileleri güçlü tutmak için birçok tedbirler aldığını ve uyguladığını belirten Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Eğer bir evladımızın annesi yoksa babası yoksa veya ailesi evladımıza bakacak güçte değilse işte o zaman devlet devreye giriyor, millet devreye giriyor, insanlarımız devreye giriyor. Bu da normal şartlarda gelenek göreneğimizde var ama özellikle son yıllarda Sayın Cumhurbaşkanımızın muhterem eşleri Emine Erdoğan’ın rehberliğinde ve illerde Vali eşlerinin destekleri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile birlikte bütün kurumlarımızın güç birliğiyle çocuklarımıza sahip çıkabilmek için gayret ediyoruz.

“KORUYUCU AİLLERİMİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Bizleri en çok rahatlatan, mutlu eden, huzurlu kılan kişi yada kişilerin başında siz değerli kardeşlerimiz varsınız. Çünkü siz, Koruyucu aileler olarak bu çocuklarımızı almakla devletimizin üzerinden çok ciddi bir yükü aldınız ve insanın varlık olarak psikolojik ve fizyolojik olarak ihtiyaç duyduğu değer olan aile eksikliğini tamamladınız. Çocuklarımızın hayatlarını aile ortamı içinde huzurlu ve sağlıklı bir şekilde geçirmeleri için sizler büyük fedakârlık yaptınız. Bugüne kadar hangi koruyucu ailemizle görüştüysek çocuklarımızın evlerinize intikali ile bereketinizin daha da arttığını, huzurunuzun daha da genişlediğini, insani olarak çok daha huzurlu ve mutlu olduğunuzu ifade ediyorsunuz. Çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza da teşekkür ediyorum. Çünkü onlar da ailelerine saygılı, hürmetli, ailelerin huzuruna ortak olan bir anlayışla ailelerine sahip çıkıyorlar. Bugünkü birlikteliğimize icabet eden herkese teşekkür ediyor, sizlerle beraber olmaktan duyduğum mutluluğumu da eşim ve kendim adına belirtmek istiyorum” dedi.

Düzenlenen yemeğe Vali Ahmet Ümit ve eşi Şengül Ümit’in yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Koçyiğit ve eşi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Müdür Yardımcıları ile personeli, koruyucu aileler, Okul Destek Projesinde yer alan çocuklar, Çocuk Hakları İl Komisyonu üyeleri katıldı.”diye belirtildi.

 


Bu haber 810 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri