24-09-2019 EĞİTİM

UYGULAMALI BOYACILIK KURSU

Meslek edindirme kursları kapsamında "Boyacılık Kursu’nu" tamamlayan yükümlülere sertifikaları verildi.

UYGULAMALI BOYACILIK KURSU

 

Adalet Bakanlığı CTE Genel Müdürlüğünce Türkiye genelinde yükümlülerin boyacılık alanında meslek sahibi olmalarının sağlanması ve kamu hizmeti cezaları kapsamında eğitim-öğretim yılının yaz tatili döneminde çocukların bulunmadığı okullarda boya, tadilat, temizlik vb. islerin yapılması planlanmıştır.

Bolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi ve Çalışma ve Is Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğiyle 16 Temmuz - 26 Ağustos 2019 tarihleri arasında 18 yükümlünün katılımıyla "Boyacılık Kursu" gerçekleştirilmiştir. İşbirliği kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü eğitici desteği sağlamış olup Çalışma ve İs Kurumu İl Müdürlüğü ise mesleki eğitime katılan kursiyerlere günlük cep harçlığı desteği sağlamıştır.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce boya, tadilat ve temizlik ihtiyacı olan okullar belirlenmiş, kurs katılımcılarına teorik eğitimin verilmesinin ardından ihtiyacı belirlenen okullarda uygulamalı boyacılık eğitimi gerçekleştirilmiştir.

Kurs kapsamında boya ihtiyacı tespit edilen 12 okulda çalışmalar gerçekleştirilmiş, okullarda yaklaşık olarak 15000 m² su bazlı boya, 740 m² yağlı boya ve 600 m² derz dolgu çalışması olmak üzere toplamda 16340 m²’lik alanda çalışma yapılmış, yapılan çalışmalar göz ününde bulundurulduğunda kamu bütçesinden yaklaşık 83000 TL tasarruf sağlanmıştır.

Böylelikle bir taraftan yükümlülerin meslek edinerek sertifika almaları sağlanmış, diğer taraftan da hem kişilerin suç islemek suretiyle topluma verdikleri zararı kamu hizmeti cezasını yerine getirerek onarma imkanı sağlanmış hem de kamu bütçesi açısından da işçiliği ücretsiz yerine getirerek ekonomik kazanım sağlanmıştır. Çalışmalar sayesinde daha sağlıklı, daha bakımlı ve güzel görünümlü okullarda eğitim imkanı sağlanarak öğrencilerin ve öğretmenlerin motivasyonunu artıracaktır.


Bu haber 1298 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri