22-03-2017 KÜLTÜR_SANAT

TÜRKSOY, 2017 NEVRUZ KAPSAMINDA BOLU’YA GELDİ

21 Mart 2017 Nevruz Bayramı programları kapsamında 5 ülkeden 21 kişilik sanatçı ekibi ile Bolu’ya gelen TÜRKSOY’un 30 Mart 2017 tarihine kadar Nevruz etkinlikleri Türkiye’de ve Balkan Ülkelerinde devam ediyor.

TÜRKSOY, 2017 NEVRUZ KAPSAMINDA BOLU’YA GELDİ

Haber: Fatma Marmara

TÜRKSOY Azerbeycan Ülke Temsilcisi Sayın Elçin Gafarlı TÜRKSOY’un bu seneki Nevruz etkinlikleri ile ilgili yaptığı basın açıklamasında: “Türk Dünyasından çağırdığımız, davet ettiğimiz sanatçılarla 20 Mart 2017 tarihinde Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonunda Keçiören Belediyesi, Kültür Bakanlığı ve TÜRKSOY’un ortaklaşa organize ettiği bir etkinlikle Nevruz Türkiye’de kutlamaya başladık. 21 Mart Salı günü Bolu’da devam etti. Bolu Belediyesi ile TÜRKSOY organize etti ve güzel bir performans, güzel bir konser oldu. 22 Mart Çarşamba günü Bursa’ya gidiyoruz. Orada ki konseri de Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapıyoruz. Daha sonra Edirne’ye geçeceğiz. Edirne’de de Trakya Üniversitesi ile birlikte bu organizasyonu yapıyoruz. Türk Dünyasından gelen sanatçılarla, Türk Dünyası coşkusunu, biz ülkenin çeşitli şehirlerine getiriyoruz. Edirne’den sonra bizim yolumuz Balkanlara olacak. Romanya’da iki konserimiz var. Birisi Köstence’de ikincisi Bükreş’te olacak. Onun akabinde Moldova’ya gidiyoruz. Chişinau ve Gagavuzya’da iki güzel konserimiz olacak. Biz mart ayının bu Nevruz ayağını burada 30 Mart itibariyle bitiriyoruz.”diye belirterek sözlerine devam etti.

TÜRK DÜNYASININ KÜLTÜR BAŞKENTİ TÜRKİSTAN

Gafarlı: “Bizim ikinci ana ayağımız ise 21 Mart Salı günü Kazakistan’da başladı. Bilindiği gibi 2017 Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak Kazakistan’ın Türkistan şehri ilan edilmişti. 21 Mart Nevruz günü hem Türkistan Başkentimizin açılışıdır, hem orada konserlerimiz var hem de aynı gün orada Türk Dünyası Basın Ödülleri dağıtıldı. Değerli basınımıza her sene başarılı çalışmalarından dolayı biz ödül veriyoruz. TÜRKSOY Genel Sekreterimiz Sayın Düsen Kaseinov da Kazakistan’da bu ödül ve açılış töreni için bulundular. Orada da çok güzel gala konseri yapıldı. Kazakistan’a biz Türk Dünyasından yaklaşık 200 sanatçı davet ettik. Kazakistan’da başlayan programlarımız iki güzergâhla, biri Türkistan’dan Almatı’ya kadar çeşitli şehirlerde gidecek, bir diğer güzergah da Türkistan’dan Bişkek’e kadar gidecektir. Bir tanesi de burada. Yani TÜRKSOY bu seneki Nevruzu 5 ülkede kutluyor. Bolu’da çok güzel bir coşku yaşandı. Bolu Valiliği’ne ve Bolu Belediyesi’ne teşekkür ederiz.”diye belirtti. 

 


Bu haber 1759 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KÜLTÜR_SANAT HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri