07-03-2017 KÜLTÜR_SANAT

Sevda ile Vatan Türküleri Konseri

Bolu Belediyesi Köroğlu Türk Halk Müziği Korosu “Sevda ile Vatan Türküleri” temalı konseri icra edildi.

Sevda ile Vatan Türküleri Konseri

Haber: Fatma Marmara

Bolu Belediyesinin 08 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında hazırladığı bir dizi etkinliklerinden biri olan “Sevda ile Vatan Türküleri” Konserine, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Zerrin Biçen, Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert, Resmi kurum müdür ve müdür yardımcıları ile çok sayıda sanatsever katıldı..

07 Mart 2017 Salı Akşamı Saat 19.30 da Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda Şef Tahsin Arslan yönetiminde icra edilen,  Bolu Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu işbirliği ile düzenlenen kurslar kapsamında hazırlanan konserde 27 eser seslendirildi.  

Kutlama ve kurtuluş günlerine yer verilen konserde, Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlanırken, kadının toplumdaki konumuna, hak ettiği değerine, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde gerçekleşen kurtuluş savaşında kadınlarımızın mücadelede ki katkılarına da değinildi. Yine 12 Mart’ta kutlanan İstiklal Marşımızın kabulü ile 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferini kutlama yıldönümü,  İstiklal Savaşında ki Kurtuluş Mücadelesi veren ecdadımıza bir kez daha minnet ve şükranlar sunuldu. Yazılan destanların, yapılan kahramanlıkların gelecek kuşaklara aktarılması ve bunlardan önemli dersler çıkarılması bakımından bu anma programlarının çok büyük önem arz ettiği belirtildi. Konserin sonunda ki kahramanlık türkülerini sanatçılar ile sanatseverler hep birlikte, ellerde Türk Bayrakları eşliğinde, ayakta büyük bir coşku içinde söyledi.  

 


Bu haber 1508 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KÜLTÜR_SANAT HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri