22-04-2019 KÜLTÜR_SANAT

Recai Şeyhoğlu’nun 26. Kitabı ‘ Halamın Villası’ Çıktı

Araştırmacı, denemeci ve gezi kitapları yazarı Recai Şeyhoğlu’nun beklenen kitabı raflarda yerini aldı.

Recai Şeyhoğlu’nun 26. Kitabı ‘ Halamın Villası’ Çıktı

Bir yılda 5 kitap çıkararak (2018) bir rekora da imza atan, yeni kitapları yolda olan ve bugüne kadar 25 kitabı çıkan araştırmacı ve gezi yazarı Recai Şeyhoğlu’nun merakla beklenen 26. Kitabı “Halamın Villası” Favori yayınlarından çıktı.

“Yazmak, Benim İçin Yaşamın Olmazsa Olmazı.”

Yazar Recai Şeyhoğlu ‘Halamın Villası’ kitabında; sevgi, aşk, vefasızlık, antika  eşyalara ilgi, anne sevgisi,  terk edilmişlik duygusu, şişkin egolar, çocuksu aşk, anlatılamayan- yazılamayan duygular gibi konuları kaleme aldığını belirterek “Yazmak, benim için yaşamın olmazsa olmazı.”diyor.

“Okudukça Yazmayı, Yazdıkça Okumayı Aşk Hâli Bilen Biriyim.”

Şeyhoğlu; “Prof. Dr. Gazeteci Yazar  Erkan Sevinç bana ‘Yeni bir kitap var mı ?’diye sormuyor, ‘Yeni kitabının adı ne?’ diye soruyor. Çok ve çabuk yazdığıma şaşıyor. Masa başına oturunca  sıkıntı çekmediğim bir konu,  yazılacakların neler olduğu çünkü öykü, ayağıma geliyor. Hayatın kendisi öykü ve roman kaynağıdır zaten. İyi yazar olmanın yolunun da iyi okumalardan geçer. Birikim, gözlem ve yazma aşkıdır edebiyatseveri yazar yapan. Ben, şimdilik edebiyatseverim. Okudukça yazmayı, yazdıkça okumayı aşk hâli bilen biriyim. Bunun için de benim yazmalarımın sonu gelmeyecek.'' diye belirtiyor.

Maviyle Yeşilin Hep Bir Aşk Hali Yaşadığım.

Şeyhoğlu; ‘’ Yaşamım Karşıyaka ve Ayvalık arasında geçiyor. Maviyle yeşilin hep bir aşk hali yaşadığım. Ayvalık’taki Papalina, antikacılar, Şeytanın Kahvesi, Rum evlerinin bulunduğu sokaklar, el sanatları atölyeleri, Cunda’daki Taksiyarhis, şapel, Ayvalık’taki Ayazma ve kiliseler ( camiler ), Perşembe pazarı, kedi sever Ayvalıklılar, Küçükköy’deki Kent Müzesi ve sanat atölyeleri beni öyle etkiliyor ki gördüklerimi başkalarına da anlatmak istiyorum. İstiyorum ki herkes görsün bu coğrafyayı. Elim kalem tuttuğundan yazmayı tercih ediyorum ben. Yazdıklarımı güzelleştiren biraz da bu coğrafya oldu, Halamın Villası’nda. Umarım, okur da beğenir.”diye ifade ediyor. Haber: Fatma Marmara


Bu haber 1170 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KÜLTÜR_SANAT HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri