21-03-2019 GÜNDEM

Necip Fazıl Kültür Merkezi Açıldı

Bolu Belediye binasının içerisinde yer alan Necip Fazıl Kültür Merkezi açıldı.

Necip Fazıl Kültür Merkezi Açıldı

Yeni yapılan Bolu Belediye binasının içerisinde yer alan, modern şartlara uygun ses sistemi, ışık ve sahne düzeniyle en ince ayrıntısına kadar düşünülerek inşa edilen Necip Fazıl Kültür Merkezi, 19 Mart 2019 tarihinde yapılan görkemli açılış töreniyle Bolu halkının hizmetine sunuldu.

“Salonumuz İki Katlı ve 600 Kişilik.”

Necip Fazıl Kültür Merkezi açılışında konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; “Bu binanın yapımında tek istediğimiz böyle bir salonun yapılmasıydı. Salonumuz iki katlı ve 600 kişilik. Biliyorsunuz yan tarafında nikâh salonu olarak kullanılan Necip Fazıl Kısakürek Salonu vardı. Bizden önce birçok şey Muzaffer Işın zamanında yapılmış sonrasında bir boşluk olmuş Bolu’da. Sonrasında da biz bir şeyler yapmaya çalıştık. Bu salon benim için çok önemliydi.”diye belirterek devam etti.

“Biz Geldik, Nikâh Salonunu Bitirdik ve Açtık.”

Başkan Yılmaz; “Kültür merkezimizin bizim için bir önemi daha var o da şudur; bir nazire var burada. Muzaffer Işın Bolu’nun nüfusu 20 bin iken -takriben söylüyorum- 350 kişilik bir salon yapmış ve açıklıkta 20 m. O dönem o açıklığı geçmek kolay değil. Necdet Gören ikinci döneminde Karaçayır’da düğün salonuna ve nikâh salonuna başlamış, bitirememiş. Ondan sonra Yüksel Bey gelmiş bir beş yıl daha geçmiş, yine bitirememiş. Biz geldik. Nikâh salonunu bitirdik ve açtık. Bolu’nun nüfusu o zaman 80 bin idi ve o nikâh salonu da 450 kişilikti. Yani Muzaffer Işın 20 bin iken 350 kişilik açmış; Necdet Gören’in inşa ettiği salonun planlaması 450 kişilik. Ama asıl garip olan, yan tarafındaki düğün salonuydu ve düğün salonu 200 kişilik. 200 kişilik düğün olmadığı için hiç kullanılamadı.  Şimdi orası Milli Türk Talebe Birliği’ne ait ve orada çeşitli kurslar yapılıyor. Yani bittiği anda kullanılmaz hale dönüştü.”dedi.

“Burada Konferanslar Yapılabilir, Nikâhlar Kıyılabilir, Burası Önemli Bir Salon.”  

Başkan Yılmaz; “Biz oradaki düğün salonunu nazire olarak Atatürk Orman Parkı köşesine yapmıştık. Orası tek düğün salonuydu ama şuan 3 tane düğün aynı anda yapılabiliyor. Yani ufuk açısından çok önemli bunlar. Burada ise binanın içerisine 600 kişilik salonu sığdırdık. Burada tabi birçok konferanslar yapılabilir, nikâhlar kıyılabilir, yani burası önemli bir salon.  Necip Fazıl Kültür Merkezimiz de  arzu ettiğimiz şekilde inşa edildi. Bolu halkına, bir güzel hizmeti daha kazandırdık, ben bundan dolayı gurur duyduğumu bir kez daha ifade ediyorum. Modern ses, görüntü ve sahne düzeniyle, salonumuzu planladığımız şekilde dizayn ettik. Bu ilk açılış ve ilk defa bu ekipler burada gösteri yapacaklar ve ilk izleyenlerde sizler olacaksınız. Ben bu vesileyle Necip Fazıl Kültür Merkezimiz’in açılışının hayırlara vesile olmasını temenni ediyor; hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.”diye ifade etti.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın konuşmasının ardından tören, Emine Mehmet Baysal Anadolu Lisesi Halk Dansları Topluluğu, Bolu Belediyesi Köroğlu Halk Dansları Topluluğu, Ahmet Yesevi Üniversitesi Yesevi Sanat Topluğu dans ve halk oyunları gösterileriyle devam edip, törenin sonunda madalya, çiçek ve diploma armağanları verildi. Haber: Fatma Marmara

 


Bu haber 937 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri