26-04-2019 KÜLTÜR_SANAT

KYK Öğrencilerinin Yılsonu Sergisi Açıldı

BAİBÜ Gölköy Yerleşkesi Hayreddin Tokadi Yurdu salonunda 4 yurtta kalan öğrencilerin yaptığı sanatsal çalışmaların sergisi açıldı.

KYK Öğrencilerinin Yılsonu Sergisi Açıldı

BAİBÜ Gölköy Yerleşkesi Hayreddin Tokadi Yurdu salonunda, Seyide Nefise Yurdu, İzzet Baysal Yurdu, Gölköy Yurdu ve Hayreddin Tokadi Yurdu öğrencilerinin yaptığı sanatsal çalışmalardan oluşan sergi 25 Nisan 2019 Perşembe günü saat: 15.00’de açıldı.

Sergi açılışına, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Mansur Şen, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Gençlik ve Spor Bakanlığı Şube Müdürü Dilaver Altınkaya, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Müdürü Şerafettin Çilkara, Bolu İzzet Baysal Halk Eğitim ve ASO Müdürü Kenan Öztürk, yurt müdürleri, daire amirleri, şube müdürleri, diğer personeller, öğretmenler ve öğrenciler katıldı..

Kurum yurtlarında barınan öğrencilerin serbest zamanlarını olumlu yönde değerlendirmek için yapılan el sanatları kapsamında düzenlenmiş olan taş boyama, ahşap boyama, keçeden süs yapımı, rölyef, resim kursu, ebru, geleneksel kağıt kesme sanatı kurslarına katılan Hayreddin Tokadi Yurdu, Seyide Nefise Yurdu, İzzet Baysal Yurdu, Gölköy Yurdu öğrencilerinin yıl boyunca ürettikleri eserlerinden oluşan serginin müzik eşliğinde açılış programı gerçekleşti.

Sergi açılış öncesi konuşma yapan BAİBÜ Gölköy Yerleşkesi Hayreddin Tokadi Yurdu Müdürü Aynur Gökçek; “Seyide Nefise Yurt Müdürü Sabahat Yurtsever Hanım, İzzet Baysal Yurt Müdürü Aysel Tandoğan Hanım, Gölköy Yurt Müdürü Beratiye Erdem Hanım olarak bu sergiyi biz hep beraber hazırladık. Bizim öğrencilerimizin el emekleri. Halk eğitim destekli ve onların gönderdikleri hocalarıyla öğrencilerimizin hep beraber yaptıkları çalışmaların sergisi. Yurtların içinde atölyeler çalışma alanlarımız var. En az 100 üzeri öğrencinin, yine 300 üzeri çalışması mevcut. Sergilerimiz her sene yılsonu sergisi olarak açılıyor.”diye belirtti.

İzzet Baysal Yurt Müdürü Aysel Tandoğan açılış öncesi bilgi paylaşımında; “ Sergimizde Osmanlı Sanatları, ebru, geleneksel el sanatı, ahşap boyama, rölyef, takı tasarım, taş boyama gibi çalışmalar mevcut. Daha çok Türk Kültürünü gelecek nesillerde devam ettirebilmek için uğraşıyoruz. Asıl amacımız burada bu. Amacımız burada gençlerimize Osmanlı Kültürünü, Türk Kültürünü tanıtıp, geleceğe de aktarabilmek. Bunu da %90 başarabildiğimizi düşünüyorum bu sanatlarla birlikte. İnşallah bu konuda daha da iyi konuma geleceğiz. Gençlik ve Spor Bakanlığı da bu konuda bizi çok destekliyor. Bakanlığımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz. Geçlerimizde çok istekli, çok hevesli ve çok değişik sanatlar var. Bizler bile çoğu sanatı yeni yeni öğreniyoruz. Bizler yurt müdürleri olarak kendi arkadaşlarımızdan da bir şeyler öğreniyoruz.”diye ifade etti.

Gölköy Yurdu Müdürü Beratiye Erdem ise açılış öncesi; “Öğrencilerimiz bu çalışmalara çok büyük zevkle geliyorlar. Zaten mutlular, devamlılık konusunda biraz sıkıntılılar ama mutlular. Daha deşarj oluyorlar, daha motive oluyorlar.”dedi.  

Seyide Nefise Yurt Müdürü Sabahat Yurtsever açılış öncesi bilgi paylaşımında; “Bizde bu sergiye hazırlık aşamasında her türlü destekleri için Bolu İl Müdürlüğümüze, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza öncelikle teşekkür ediyorum. Öğrencilerin emeklerine teşekkür ediyoruz. Bu çalışmalarımız Ekim ayı sonunda başladı ve bugüne kadar devam eden çalışmalarımız. Öğrencilerimizin boş zamanlarını değerlendirmek, dışarıya kafelere gideceğine burada bir eğitim alsın istiyoruz.”diye ifade etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Müdürü Şerafettin Çilkara sergi açılış konuşmasında; “Kredi Yurtlar Kurumunda Bolu İl Müdürlüğünde 10 tane yurtta 10 bin kapasiteyle öğrencilerimize hizmet sunmaya devam ediyoruz. Kampüs alanı içerisinde 4 tane kız yurdumuz var. Toplam 6 bin civarında kız öğrencimiz kampüs içindeki 4 tane yurdumuzda barınıyor. Tabi yurtlarımızda öğrencilerimizi sadece barındırma yapmıyoruz, gördüğünüz gibi. Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri de bunun yanında en maksimum seviyede yapmaya gayret ediyoruz. Bolu Halk Eğitim Merkezinin katkıları ve destekleriyle yurtlarımızda kalan öğrencilerimize biraz sonrada göreceğiniz gibi gerçekten şaheser eserlere imza attılar. Yine spor faaliyetleri yapıyoruz, sosyal faaliyetlerde yapıyoruz. Mesela Osmanlıca kurslarıyla Türkiye genelinde Osmanlıca yarışmaları yapıyoruz. Diğer milli manevi değerlere bağlı her türlü etkinlikler yurtlarımızda yapılıyor. Yani şunu demek istiyorum; yurtlarda öğrenci sadece geliyor, barınıyor, besleniyor, gidiyor değil. Okuldaki öğretimin dışında yurtlarımızda da gerçekten eğitim anlamında, serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri maksadıyla her türlü desteği, her türlü katkıyı görüyor. Bu gördüğünüz eserlerin maddi anlamdaki katkılarını kurum olarak biz yaptık ama tabii ki halk eğitimin bu konudaki desteği de yadsınamaz. Bu konudaki desteklerinden dolayı da kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yıllarda da bu konudaki faaliyetlerimiz artarak devam edecek.”diye ifade etti.  Haber: Fatma Marmara    

 


Bu haber 1358 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KÜLTÜR_SANAT HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri