01-06-2015 GÖYNÜK

KÜLTÜRLERARASI SANAT ÇALIŞTAYI “DÜŞ VE GERÇEK”

Türkiye- Almanya Kültürlerarası Sanat Projesi “DÜŞ VE GERÇEK” temalı 4. çalıştay Bolu’nun Seben ilçesinde gerçekleştirildi ve ardından Bolu İl Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde çalıştayın sergisi sanatseverlerle buluştu.

KÜLTÜRLERARASI SANAT ÇALIŞTAYI “DÜŞ VE GERÇEK”

 

Haber: Fatma Marmara

16-21 Mayıs 2015 tarihleri arasında Bolu’nun Seben İlçesi Solaklar Vadisi’nde gerçekleştirilen Türkiye- Almanya Kültürlerarası Sanat Projesi 4. çalıştayında ortaya çıkan eserler, 22- 25 Mayıs 2015 tarihleri arasında Bolu İl Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Türkiye- Almanya Kültürlerarası Sanat Projesi çalıştayın mimarları: AİBÜ GSF Resim Bölümü Eski Baş.ı ve şimdi Adıyaman Üniversitesi GSF Resim Bölümü Baş. Doç. Dr. Muhammet Mehmet Alagöz ve Almanya Lavie  Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Rainer Gosslar.ÇALIŞTAYA 70 SANATÇI KATILDI

Çalıştayla ilgili açıklaması yapan Doç. Muhammet Mehmet Alagöz sözlerine; “ Kültürlerarası Sanat Projesi, devam eden bir proje. Bu çalıştaya 14 Alman katılımcı, Türkiye’den Devrim Erbil, Kreatör İbrahim Karaoğlu, Ünlü sanatçılarımızdan Habip Ağdoğdu, Ali Kotan gibi sanatçıların yanı sıra Bolulu sanatçılara ve öğrencilerimize de katılma şansı verdik. AİBÜ GSF Dekanı Nesrin Kalyoncu da müzik atölyesiyle 14 kişi olarak katıldılar. Böylece sayımız 70’leri buldu.” Diye devam etti.

Doç Dr. Mehmet Alagöz: “Burada ki amaç; özellikle doğanın verdiği sinerji ile çalışmak. Biz sonuçtan çok, süreci önemsiyoruz. Seben’de bu yaptığımız 2. Ama toplamda 4. çalıştayımız. Hem kantitatif hem kalitatif olarak daha iyi olma durumu, hem de sayımızda da önemli artış var. Tüm Türkiye çapında katılımlarla da devam edecek. Önümüzde ki bahar döneminde 5. çalıştayımız Almanya’da olacak.

Doç Dr. Mehmet Alagöz: “Bu çalıştayı, Almanya Türkiye arası yapmamızın bir nedeni de Almanya ile çok sıkı ekonomik ilişkilerimiz var. Orada üç milyonun üzerinde insanımız yaşıyor. Ekonomik ilişkiler ne kadar çok ve sıksa kültürel ilişkilerinde öyle olması lazım diye düşünüyoruz. Seben’de olmasının nedeni; burada devam eden sanat köyü projesi var. O nedenle bunu özellikle Seben’de yapıyoruz. Başından beri sanat köyü projesine özellikle, anlayışla destek veren Bolu Belediye Başkanı Alaattin Yılmaz, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, her iki kaymakamımızda, giden Kaymakamımız Alper Balcı ve şimdi ki Seben Kaymakamımız Osman Sayılır’a çok teşekkür etmek istiyorum. Zaten bu projeyi belediye ve kaymakamlık elbirliği ile yapmış oldu. Onlara ve ekibine buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Diyerek sonlandırdı.

HER GÜNÜ HEDİYE OLARAK KABUL EDİYORUM.

Almanya Lavie  Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Rainer Gosslar sözlerine: Almanya’da Lavi Rehabilitasyon Merkezi’nde ruh ve bedensel sağlığı bozuk olan kişilerle ilgileniyorum. Projenin başlangıcı; psikolojik hasta, ruh sağlığı bozuk insanlar için ve onlarla beraber başladı. Resim yapmak, şarkı söylemek, sanatsal olarak bir arada olmak onların tedavisine çok yardımcı oluyor. Bu çalıştaylar süresince çok süper insanlarla tanıştık, sergiler açtık. Canlı canlı sanatın nasıl olduğunu ve nasıl büyüdüğünü de gördük. Buraya gelirken bu proje hakkında çok düşündüm, ümitliydim, hayallerim vardı ve hepsi gerçekleşti. Her günü bir hediye olarak kabul ediyorum.

SANAT İNSANLARI BİRARAYA GETİREN GÜÇLÜ BİR YAPIŞTIRICI

Seben Kaymakamı Sayın Osman Sayılır; “Biz misafirleri, sizleri burada görmek, insanları böyle bir araya getiren organizasyonların içinde, Seben olarak bulunmaktan dolayı çok heyecanlandık ve mutlu olduk. Bütün dünyanın birlikte olmaya ihtiyacı var. Sanat bu anlamda, insanları bir araya getiren çok güçlü bir yapıştırıcı ve evrensel, uluslar arası bir dil. Bu çalıştayın yapılmasına, Seben’in tanıtılmasına katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum.” Diye belirtti.

MİSAFİRPERVERLİĞİMİZLE ÇALIŞTAYIN İÇİNDEYİZ

Bolu Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ yaptığı açıklamada: Seben’le ilgili çok önemli bir hedefimiz ve bu hedefimizde de yardımcı olanlar var. Sizler; Mehmet Alagöz Hocam ve Almanya dan Rainer Gosslar ile başlayan bu projeye katılımınızla, bu sene Seben’de ki sanatın, “Düş ve Gerçek’in bir parçası oldunuz. Öncelikle sizlere, bizleri düşündüğünüz ve katılımınız için sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz.  Hedefimiz Seben’i büyütmek ve tanınırlığını artırıp dünyaya duyurmak.  Sanatta bunun en güzel yöntemlerinden bir tanesi. Almanya Türkiye Kültürlerarası Sanat Projesinin Seben İlçemizde yapılıyor olması bizi son derece mutlu ediyor. Tarihi ve kültürel dokuyu üzerinde taşıyan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ilçemizin, daha fazla tanıtımı açısından çok faydalı olacağını biliyoruz. Gelecekte ki çalıştaylarda da belediyemiz olarak elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırız.

KATILIMCILAR

Türkiye’den ; Prof. Devrim Erbil, Durdu Bulduklu, Habib Aydoğdu, Ali Kotan, İbrahim Karaoğlu, Prof. Zeliha Akçaoğlu, Yrd. Doç. Numan Aslan, Yrd.Doç. Nurullah Atalay, Öğr. Gör. Büşra Kuruçay, Arş. Gör. Orhan Karakaplan, Adviye Bal, Öğr. Gör. Dr. Özlem Uslu katılacak.

Bolu’dan;  Prof. Mahmut Öztürk, Doç. Dr. Hakkı Engin Giderer, Yrd. Doç. Birsen Giderer, Yrd. Doç. Dr. Özden Yarımca, Cemal Güney, Fatma Marmara, Ümit Turpçu,  Tülin Esen, Sezai Uçmak, Mehmet Kahraman, Yrd.Doç. Dr. Emine Eratay, Yasemin Külahlıoğlu, Gülay Kotan, Hande Çetindağ. Seben katılımcıları;  Ramazan Uysal, Şefik Ay katılacak.

Almanya katılımcıları; Michael Maske, Organizatör-ClaudiaReimann,  MarcosXenofonte

 SabrinaKrökel, YvonneSalzmann,  JohannesvonDassel, Tuba Şimsek, MarleneBart, WinterChritoph, RainerGosslar, Organizatör-AndreaGosslar, ElisaCappai, SonjaGrotjahn, Jan Schäfer.

Bolu Toplum Ruh Sağlığı Merkezi; Dr. Hülya Ensari, Dr. Filiz Ş. Durusoy, Dr. Murat B. Gürbüz, Dr. Ayşegül Koç, Nermin Dayı, Gamze Yıldırım, Fuat Kara, Çiğdem Danaoğlu, Nebahat Bilgi, Sezgin Karabulut, İlyas Altın, Tevfik Acar, Emine Korkmaz, Kadriye Dedeoğlu, Funda Altuncu, Hatice Karatatar, Sema Özacar, Cahit Başkalyoncu, Ozan Özdemir, Erman Toskar, M. Muaz Zorlu, İmdat Cefakar, Türken Keskin, Neslihan Kaya, İmran Yılmaz, Naile Can, Melahat Çetinkaya, Ergin Çayan, Tevfik Acar, Cihan Mirzeoğlu, Nermin Ceylan.


Kaynak: www.herseygoynukicin.com Bu haber 3250 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÖYNÜK HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri