20-03-2019 GÜNDEM

“Köroğlu Millet Parkı” Mimarı, Tasarımcısı ve Heykeltıraşı

“Uluslararası Köroğlu Millet Parkı’nın” mimarı Mehmet Hilmi Şahin projeleriyle ödül kazanan Türk mimarı.

“Köroğlu Millet Parkı” Mimarı, Tasarımcısı ve Heykeltıraşı

 

Türk Dünyasındaki Köroğlu Kültürünün Merkezini Bolu’ya taşımak amacıyla planlanan “Uluslararası Köroğlu Millet Parkı’nın” mimarı Mehmet Hilmi Şahin,  Kazakistan'ın Türkistan şehrinde yapılan Uluslararası "Turkistan  Architect Awards" Mimari Proje Yarışmasında, "Hanlar ve Beyler Kültür ve Tarih Merkezi" isimli projesiyle birincilik kazanan Türk mimarı.  Yine ekip olarak, Tasarımcı Yedil Tusipbekov Bey, Heykeltıraş Murat Mansurov.

“Projemizi hazırladık, Yarışmaya Katıldık.”

Bolu Belediyesi'nin 2016 yılında açmış olduğu "Dev Köroğlu Heykeli, Müze Binası ve Anıt Parkı" Konulu Uluslararası Mimari Projesinin mimarı olan Mehmet Hilmi Şahin, “Uluslararası Köroğlu Millet Parkı’nın” açılışında bilgi paylaştı. Mehmet Hilmi Şahin; “Öncelikle böyle bir kültür yapısını Türkiye’mize kazandırdığı için Alaaddin Başkanımıza ve Bolu Belediyesi ekibine gerçekten, çok içten teşekkürlerimizi sunuyorum. Köroğlu Müze Binası ve Anıt Parkı mimarıyım. Bu çalışmayı, yarışmanın açıldığını gördüğümüzde, TÜRKSOY’un yönlendirmesiyle, Tasarımcı Yedil Tusipbekov Bey, Heykeltıraş Murat Mansurov Bey ve ben projemizi hazırladık, yarışmaya katıldık. Yarışmada 1.olduk. Bolu Belediyemizin isteği üzerine kesin projelerini çizdik. Sonra binanın inşaatına girildi ve sonra Murat Bey heykellerini imal etti.”diye ifade ederek sözlerine devam etti.

“Bu Ciddi Bir Kültür Birliği Sağlayacaktır.”

Türk Cumhuriyetlerini burada toplayan bir proje olduğunu vurgulayan Şahin; “Zaten projenin içerisinde 16 tane Türk Cumhuriyetlerine ayrılmış alan var. İlerleyen dönemlerde yapılan toplantılar sonucunda burada her bir Türk Cumhuriyetine yer ayrıldı. Bu alanda kendi kültürlerini ifade edecek şekilde kullanması üzerine tahsis edilecek. Bu da ciddi bir kültür birliği sağlayacaktır diye düşünüyorum. Zaten Köroğlu bildiğiniz üzere bütün Türk Dünyasında bilinen bir figür ve çok önemli bir figür. Onun için bütün Türk Dünyasını birleştirecek kültürel bir yapı ve park olacağına inanıyorum. Aynı ekip olarak yeni projelere ve yeni kültürel yapılar üzerine de çalışıyoruz.” dedi. 

“Köroğlu Türk Dünyasında En Önemli Birisidir.”

Tasarımcı Yedil Tusipbekov bilgi paylaşımında; “Köroğlu Türk Dünyasında en önemli birisidir. Bu Köroğlu Heykeli de Türk Birliğini birleştiren bir anıt ve projedir. Biz bunun olması için katkı sağladık. Bizimde emeğimizin geçmesini sağladığınız için bizlere bu şansı verdiğiniz için Alaaddin Başkanımıza, Bolu Belediyesi ekibine ve sizlere çok teşekkür ederiz. En önemlisi bizleri birleştirme anıtıdır, bundan dolayı da çok memnun ve mutluyum.

“Türkî Ülkeleri Ortak Kültürüyle Birleştirmektedir.”

Heykeltıraş Murat Mansurov konuşmasında; “Köroğlu tüm Türk Dünyasında yeri olan bir halk kahramanıdır. Bu projede tüm Türkî Ülkeler için sergi alanı da tasarlanmıştır. Proje Köroğlu’nu ölümsüzleştirirken aynı zamanda tüm Türkî Ülkeleri ortak kültürüyle birleştirmektedir. Köroğlu’nun yaşadığı topraklarda yapılacak olan ve manevi değeri büyük bu projeyi gerçekleştirme fırsatını bize sunduğu için başta Bolu Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediyesi Ekibi ve Bolu Halkına ekibimiz adına teşekkür ederim” diye ifade etti. Haber: Fatma Marmara

 

 

 


Bu haber 1145 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri