11-03-2019 KÜLTÜR_SANAT

“Kıyıya Oturmanın Böylesi” Bolu Tiyatral Kafe’de Sahneleniyor

“Kıyıya Oturmanın Böylesi” adlı İtalyan komedisinden uyarlanan Sanatçı Merve Engin’in oynadığı tek kişilik oyun Tiyatral Kafe’de sahnelenmeye devam ediyor.

“Kıyıya Oturmanın Böylesi” Bolu Tiyatral Kafe’de Sahneleniyor

İtalya’da eğitim görmüş, İtalyan komedisi (Commedia Dell’arte ) oyunculuğunun eğitimini almış olan tiyatro Sanatçı Merve Engin, Yönetmen ve Süpervizör Antonio Fava tarafından İtalyan komedisinden uyarlanarak kurgulanan, “Kıyıya Oturmanın Böylesi” adlı oyununu, 10 Mart Pazar günü iki kez Tiyatral Kafe’de sahneledi. Aynı oyun 11 Mart Pazartesi günü saat: 20.00’de yine Bolu Tiyatral Kafe’deki oda tiyatrosunda seyirciyle buluşacak. 

Sanatçı Merve Engin, masklar ve aksesuarlar yardımıyla anlattığı, 12 kişinin rolünü tek başına canlandırdığı interaktif oyunla, 11. direkler arası seyirci ödüllerinde en iyi prodüksiyon ödülünü almış olup, 187 kez oynadığı bu oyununu Bolu’da da sahneledi.  

2 gün süresince 3 kez sahnelenecek olan oyunun, saat 16.00’da oynanan gala sonrasında bilgi paylaşan Sanatçı Merve Engin; “Oyunumu çok seviyorum, kendi oyunum olduğu için. Benim için İstanbul dışında bir yerlerde oynamak her anlamıyla çok keyifli. Her anlamıyla bir mücadele hali, seyirciyle bir mücadele hali, onu anlatma hali.. Yani bu tarzın anlaşılır, anlaşılmaz olduğu üzerinden değil ama dışarıdan gelen bir oyuncunun, her daim bir şey anlatıyor olması ve anlatırken kendi derdiyle buluşturuyor olması. Bazen politik, bazen duygusal, bazen çok kadın olarak, hani aralarda geçen üç cümlenin bile bir seyirciye dokunduğu an benim için çok kıymetli. Bu oyunu en çok böyle bir yerden oynamayı ve dışarıda oynamayı çok seviyorum. 187.’si oldu gerçekten, herhalde bunun 80’ini İstanbul’da oynamışımdır. Kalanları yurtdışılar dahil hep diğer yerlerde ve çoğunluğu Doğu’da geçti. Gerçekten oynamadığım yerleri daha rahat sayarım. Matine oyunları gerçekten zordur. Seyircinin tebessüm ettiğini görme hali benim için önemli bir kazanımdır. Tabii ki interaktif oyuna çok alışık değiliz. Seyircinin tedirgin olması aslında istediğimiz bir şey. Yani oyun yerinde yalnız değilim, hep beraber oyun oynuyoruz. Şunu görmek çok güzel, elbette ki seyirci alışık olmadığı oyunlarda her zaman yorulur. Ama o yorulduğu yerde yinede çıkıştaki tebessümleri, yani homurdanarak çıkmamış olmaları, ilgiyle takip etmeye çalışmış olmaları benim için kazanımdır.”diye belirtti.  

Gala sonrası Sanatçı Merve Engin’e hediye takdim edip, teşekkürlerini sunan Yönetmen Onur Yamak; “Merve Engin’in etkinliği ile birlikte Bolu’daki Tiyatral Kafe’de oda tiyatrosundaki çalışmalarımız daha farklı boyutta devam etmiş oldu. Bundan sonrada yine tek kişilik oyunlarla devam edecek. 30 Mart’ta Bora Karakul tek kişilik “Başka Yolu Yok” adlı oyununu 1 saat 15 dakikalık performansla sahneleyecek. 26 Nisan’da salonda “Suit” diye bir oyun çalışması yapacağız. Yine Tiyatral Kafe’mizde 17 ve 25 Mart’ta “İçi Su Dolu Konserve Kutusuna Balıklama Atlama” adlı oyunu, 22 Mart’ta ise“Bir Picasso Lütfen”adlı oyunu sahneleyeceğiz.”diye ifade etti. Haber: Fatma Marmara

 

 

 


Bu haber 1431 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KÜLTÜR_SANAT HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri