20-10-2019 GÜNDEM

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Bolu’ya Geldi

Bolu ve Düzce ziyaretlerini gerçekleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Demokrasi Meydanında toplanmış olan binlerce Boluluyla bir araya geldi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Bolu’ya Geldi

 

Bolu’ya gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı makamındaki ziyaret etti. Makamda hediye takdimi ardından burada basına kapalı görüşme gerçekleşti. Daha sonra Başkan Ekrem İmamoğlu ve Başkan Tanju Özcan beraberindekilerle birlikte Demokrasi Meydanında kurulan sahneden Bolululara seslendi.

“Bolu’da İnanılmaz Karşılandım”

Başkan Ekrem İmamoğlu burada yaptığı konuşmasında; “Tanju başkanımı tebrik etmek için geldiğim Bolu’da inanılmaz karşılandım herkese teşekkür ediyorum. Bu güzel memleketimizin, güzel insanlarının, çok güzel işler yapan, halkını hisseden, insanı insan olduğu için saygıyla, sevgiyle kucaklayan, insan ayırt etmeyen, partizanlığı ruhundan silip atmış, kamu çıkarını koruyan, adaleti o kurumda hâkim kılmaya kararlı, ahlaklı, nitelikli bu şehrin, Bolu’yu İstanbul’u ve tüm Türkiye’yi geleceğe hazırlayan insanları barıştıran, kucaklayan yöneticilere ihtiyacı var..  Umarım bu konuya ait hem Tanju Başkanımız hem de ben olurum.

“Partiler Araçtır Esas Olan Millete Hizmettir.”

Bütün yöneticiler böyle olsun. Bireysel çıkarlardan uzak kişisel çıkarlardan uzak benim adamımım olsun, benim çocuğumun olsun, kızımın olsun, oğlumun olsun. Asla ama asla böyle bir şey yok. Benim yaşadığım şehrimin 16 milyon insanı benden hizmet bekliyor. 16 milyon insanı eşitlik bekliyor. Kardeşlik bekliyor. Huzur bekliyor. Adil paylaşım bekliyor.  Bir şehrin hangi nimeti varsa 16 milyon paylaşsın istiyor. Doğa korunsun istiyor. O şehrin bütün güzellikleri açığa çıksın istiyor. Maneviyatına değer veren bir yönetici olsun istiyor. Geçmişine o şehrin bütün maneviyatına, tarihine, oraya katkı sunmuş alimlerine kıymet veren bir yönetici olsun istiyor. Ama bir avuç insan değil yani bakın biz ikimizde Cumhuriyet Halk Partiliyiz, kıymetli başkanım Cumhuriyet Halk Partisine milletvekilliği olarak da hizmet etti. Ama herkesin zihninden çıkarmaması gereken bir şey var.  Partiler araçtır esas olan millete hizmettir.

“Ülkemizin Huzuru İçin Mücadele Ediyor, Yanındayız”

Memleketimizin, milletimizin ülkemizin kurtuluşu için partime davet ediyorum gelin demek yanlıştır. Doğru olan milli davada, milli süreçlerde, bakın silahlı kuvvetlerimiz ülkemizin güneyinde, ülkemizin huzuru için mücadele ediyor. Yanındayız arkasındayız orada şehit olan her askerimiz için yüreğimiz yanıyor.  Allah onları esirgesin. Bu duyguları söylerken kaygı duyduğumuz elbette şeyler de var. Yani o cephede o süreçte teröre karşı mücadelede ne yazık ki masa oturduğuz ülkelerin kaos politikalarına da güvenmiyoruz.  Ne Amerika’ya güveniyoruz, ne Rusya’ya güveniyoruz.  Bu güne kadar kaosu temsil etmişlerdir.  Suriye’nin topraklarının altındaki petrolü düşünenlerin, üstündeki milyonlarca Suriyelileri düşünmeyenlerin bize hiçbir faydası olmaz.  Dolayısıyla bu kaostan dolayı kaygılıyım.

“Biliyorum ki İstanbul Türkiye’yi Motive Eder”

Ancak söylemek istediğim şu; elbette dış politika meselesi elbette bir milli dava ama biz bu anda birleşmeli, konuşmalı ortak akılla kol kola, omuz omuza akımcı dış politikalar üreten millet olmalıyız.  Bunu yaparken bu işin partisi olur mu Allah aşkına.  Bu işin oralısı buralısı olur mu Allah aşkına. Olmaz, olmamalı. Biz partiye ya da partimizin liderine hizmet etmeyen ülkesine hizmet eden iki belediye başkanı olarak sizleri selamlıyoruz ve bundan asla vazgeçmeyeceğiz.  Benim şehrimin her noktasını korumak, geliştirmek vazifesini yerine getirdiğimde biliyorum ki İstanbul Türkiye’yi motive eder, İstanbul ülkeyi ayağa kaldırır.

“Sorumluluğumun Büyüklüğünün de Farkındayım.”

Bizim İstanbul’da atacağımız her olumlu adımı Bolu’yu da etkileyeceğini biliyorum. Bolu’ya da katkı sunacağını biliyorum. O bakımdan sorumluluğumun büyüklüğünün de farkındayım. Onun için dün yapılan usulsüz işlemin karşısındayım.  Onun için dün yapılan usulsüz bir işlemin karşısındayım. Kim olduğu belli olmayan daha düne kadar 2,3 bin lira maaşla çalışan adama İstanbul’un en kıymetli iki noktasını ne amaçla teslim ettiğinizi millete açıklayacaksınız. Ben bu meselenin İstanbul’un meselesi olamadığı için bunu Bolu’da da söylüyorum. Bu ve bunun meseleler ahlaki meselelerdir.  Bu ve bunun meseleler kamu çıkarını koruma meselesidir. İdari, hukuksal, kamusal prensipler meselesidir. Dolayısıyla orada buna ses çıkarmadığınız zaman Türkiye yozlaşır. Ülkedeki kamu çıkarının yozlaşması demek ülkeye olan güveni azaltır. Ülkeyi idare edenlere olan güveni azaltır.

“Ben İstanbul’a, Tanju Başkanım Bolu’ya Sahip Çıkacak.”

Bakın milletin gayrimenkullerini devletine teslim ederken okul yapılsın diye, park yapılsın diye kamu alanı olarak kullanılsın diye yarın başka amaçlarla bunu başka işlevlere, kendi çıkarlarına dönüştürdüğünüz zaman milletin devletine olan güveni düşürürsünüz, azaltırsınız, incitirsiniz. Dolayısıyla bu ve bunun gibi hukuksuzluklara karşı duran kimliğimizle bütün belediye başkanlarımız mesuldür. Ben İstanbul’a sahip çıkacağım. Tanju Başkanım Bolu’ya sahip çıkacak. Ama ana prensipler üzerinden, kişisel çıkarları yok sayarak. Bundan vazgeçmeyeceğiz. Bize inanın bize güvenin, kararlı olduğumuzu bu millet adına, çocuklarımız adına, o pırıl pırıl enerjisi yüksek gençlerimiz adına, inancı yüksek, kararlı ve enerjisi yüksek olduğumuza inanın. Sizi asla yanıltmayacağız.

“Hepimiz Bu Topraklara Olan Borcunu Ödemekle Hükümlü.” 

Hep beraber çok çalışacağız. Cumhuriyetimiz 100. yılına doğru giderken verilen büyük mücadelelerin karşılığında hepimiz bu topraklara olan borcunu ödemekle hükümlü.  Yeni bir dönem başlıyor. Haklını düşünen, siyaset üstü davranan, politik birtakım manevraları yok sayan, gerçeklikle yüzleşen, ahlaklı, nitelikli bir dönemi başlatıyoruz. Duyan duymayana söylesin. Memleket değişti kardeşim, değişti.  Yurdumun insanı güler yüzlü yöneticiler istiyor. Bağıran çağıran yöneticiler istemiyor. Kardeşliği önde tutan yöneticiler istiyor.  Onun için bu güzel görevi yerine getirirken bu ruhtan hiç kopmayacağımıza söz veriyoruz. günün sonunda Düzce’de çok güzel bir projeyi inceleme Melen’e gideceğim.  Bolu’nun bu sıcak karşılaması ruhumda, gönlümde, beynimde, zihnimde asla unutmayacağım bir an bana yaşattınız. Kendimi bu memleketimin her karışında sorumlu hissediyorum. Buradan İstanbul’a batkınızda bu kardeşiniz, bu arkadaşınız, bu insan memleketine iyi hizmet ediyor diye size dedirtmek istiyorum” diye ifade etti. Haber: Fatma Marmara

 

https://www.youtube.com/watch?v=Y1rZFcT7RjQ

 

https://www.youtube.com/watch?v=2M7X7NBWGjY

 

 

 

 


Bu haber 1260 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri