05-05-2019 KÜLTÜR_SANAT

“Guguk Kuşu” Bolu’da Sahnelenmeye Devam Ediyor

Ken Kesey’in yazdığı Bolu’da 2 gün sahne alacak olan “Guguk Kuşu” adlı 2 perdelik tiyatro oyunu seyirciyle buluştu.

“Guguk Kuşu” Bolu’da Sahnelenmeye Devam Ediyor

 

04-05 Mayıs tarihlerinde 2 gün arka arkaya sahnelenecek olan, Onur Yamak’ın Yönettiği Bolu Bölge Tiyatrosu Tiyatral Cafe oyuncularının rol aldığı “Guguk Kuşu” adlı tiyatro oyunu Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Gösteri Salonunda ilk gününde tiyatro severlerin karşısına çıktı.

1975 yapımı olan, dönemin klasik psikolojisini eleştirel bakış açısıyla ortaya koyan oyunda, kendilerinin cinsiyet yönünden yeterli görmeyip dış dünyada yaşamaya çekinen, katı kuralları olan bu akıl hastanesinde yaşamaya kendilerini mahkum eden, bu durumu aralarına katılan akıllı ama azılı suçlu Mc. Murphy’in bile değiştiremediği, akıl almaz oyunları kendini çocuk sanan Kızılderili reisin bakışıyla,  seyircinin gözleri önüne seriliyor.

Oyun sonunda konuşma yapan Yönetmen Onur Yamak; “Çok uzun zamandır rejisinde çalıştığımız bir oyun. Ken Kesey’in kitabından sinemaya uyarlanan Dale Wasserman’ın tiyatro metni olarak uyarladığı bir oyunu bizde kendi dilimizde kolaj halinde kısa metinlerle sahneledik. Oyununu hepsini oynama şansımız yok. Çok uzun bir oyun. Bir bölümünü alıp farklı bir yorumla ortaya koyduk. Amacımız karakterleri biraz yormak, biraz dönüştürmek, farklı biçimler vermekti. Yaklaşık 7-8 aydır çalışıyor ekip ve ciddi anlamda emek verdiler.”diye ifade etti. Haber: Fatma Marmara

 


Bu haber 1750 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KÜLTÜR_SANAT HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri