22-05-2019 GÖYNÜK

GÖYNÜK’TEN ÇAĞRI VAR

Göynüklü İbrahim Keskin’in Akşemseddin Hazretleri ve Dostları Sizi Göynük'e Çağırıyor isimli kitabı çıktı.

GÖYNÜK’TEN ÇAĞRI VAR

 

2007 yılında gönül dostu arkadaşlarımızla birlikte, Göynüklülere Hizmet Derneğini kurucu üyelerinden İbrahim Keskin’in Akşemseddin Hz. ait bilgi, belge, yazı, araştırma, tez-lisans-lisanüstü verileri toplayarak hazırladığı Akşemseddin Hazretleri ve Dostları Sizi Göynük'e Çağırıyor isimli 680 sayfalık kitabı çıktı.

“Bilgilerle İlgili Bir Arşiv Oluşturduk.”

25 Mayıs 2019 Cumartesi günü akşamı yapılacak olan “Akşemseddin Hz. Anma Günü” iftar programına tüm vatandaşları davet ederek bilgi paylaşan İbrahim Keskin yaptığı açıklamasında; “Göreve başladığım 1988 yılından itibaren İlçemizde kutlanmaya başlayan Akşemseddin Hazretlerini Anma Günü ve Sempozyumlarında kurumsal olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalıştım. Akşemseddin Hazretlerini tanımak ve tanıtmak adına yapılan Sempozyumlarda araştırmacı, yazar ve akademisyenlerin Akşemseddin Hazretleri ile ilgili anlattıkları konular beni bir hayli etkiledi. Ayrıca Akşemseddin Hz. denilince ismi ön plana çıkan akademisyenlerden biri olan Prof. Dr. Ethem Cebeci hocamızın ilçemizi ziyareti esnasında Akşemseddin Hazretlerini kendine özgü duygu yüklü anlatımı bizde farklı bir tesir bıraktı. Bu vesile ile gönlümüze Akşemseddin Hazretlerinin sevgisi düştü. Bizde görev yaptığımız süre içerisinde Göynük ve Hacı Bayram Veli Hazretleri’nden feyiz alan, Akşemseddin Hz, Ömer Sikkin-i, Akbıyık Meczup ile onların yollarını takip eden tüm bu manevi önderler, Fatih ve İstanbul’un fethi ile ilgili ne kadar bilgi, belge, yazı, araştırma, tez-lisans-lisanüstü çalışması varsa onları tarayarak, karşılaştırarak, onlarca kez üzerinden tekrar geçerek, ittifak edilen bilgilerle ilgili bir arşiv oluşturduk.. Kısacası biz sadece resmin parçalarını birleştirerek malumun ilanını gerçekleştirebilmek için bir adım attık.”diye belirtti.

“Akşemseddin Hz. Beni Çağırıyor.”

Kitaba bu ismin verilmesiyle ilgili açıklama yapan İbrahim Keskin; “2015 yılı yaz aylarında, İstanbul Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı, İlam Akademi’de bir yıldan fazladır eğitim gören çoğunluğu Afrika’lı 80 kişilik bir öğrenci grubu Göynük’ü ziyarete gelmişti. Biz de arkadaşlarımızla birlikte onlara ev sahipliği yapmaya çalışıyorduk. Gazi Süleyman Paşa hamamı önünde bir ikram tertip ettik ve bu vesile ile de onlara Akşemseddin Hz. tanıtmaya başlamıştık. O kadar güzel bir manevi atmosfer oluşmuştu ki, takriben 45 dakika sonra bir öğrenci İbrahim abi biraz acele eder misiniz dedi. Bende ‘Hayırdır inşallah’ dedim. Cevaben bana, ‘Abi Akşemseddin Hz. beni çağırıyor.’ dedi. Buz gibi kesilmiş ne söyleyeceğimi şaşırmıştım. Orada bulunan herkes derin bir sessizliğe bürünmüş ve bu olaydan çok etkilenmişti. Biz de, bilenler ve bilmeyenler için yeniden Akşemseddin Hz.daha iyi anlayabilmek ve anlatabilmek maksadı ile, yukarıdaki yaşanmış bu olaydan da etkilenerek kitabımıza, Akşemseddin Hazretleri ve Dostları Sizleri Göynük’e Çağırıyor isminin verilmesinin uygun olacağını düşündük.”diye belirtti.

“Göynük Denilince İstanbul’un Manevi Fatihi Akşemseddin Hz. Akla Gelir.”

Kitaptaki ‘Dostlar’ ifadesi ile kastettiği kişileri açıklayan İbrahim Keskin; “Dostlar tabiri ile, öncelikle ziyaret için Göynük’e geldiğinizde sizlere ev sahipliği yapacak olan, Akşemseddin, Ömer Sikkin, Tabak Dede, Şeyh Hüsnü Efendi’nin yanı sıra, Ankara’nın manevi mimarı Hacı Bayram-ı Veli, İstanbul’un manevi şahsiyetleri olan, Fatih Sultan Mehmet Han, Eyüp Sultan, Akbıyık Meczup, Hıdır Dede, Üfdade ve Aziz Mahmut Hüdayi Hz. gibi Allah dostlarını kastettik. Ankara denilince Akşemseddin’in hocası Hacı Bayram Veli, İstanbul ismi telaffuz edildiğinde öncelikli olarak Fatih Sultan Mehmet, Fatih Sultan Mehmet denilince İstanbul’un fethi, Göynük denilince ise İstanbul’un manevi fatihi Akşemseddin Hazretleri akla gelir.”diye ifade etti.

 


Bu haber 3539 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÖYNÜK HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri