29-05-2019 GÖYNÜK

Göynük’te “32. Akşemseddin Hz. Anma Günü”

Bolu’nun Göynük ilçesinde “32. Akşemseddin Hz. Anma Günü” programı gerçekleşti.

Göynük’te “32. Akşemseddin Hz. Anma Günü”

Bolu Valiliği himayesinde, Göynük Kaymakamlığı ve Göynük Belediyesi gözetiminde Akşemseddin Hz. Vakfı tarafından düzenlenen 32. Akşemseddin Hz. Anma günü 24-25 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti.

32. Akşemseddin Hz. Anma günü etkinlikleri 1. gün programı, 24 Mayıs Cuma günü iftar sonrası Gazi Süleyman Paşa Caminde başlayıp ardından cami meydanında yapılan semazen gösterisi ile sona erdi.

2. gün Akşemseddin Hz. Vakfı Başkanı ve Belediye Başkanımız Ahmet Çankaya ve İlçe Kaymakamımız Eyyüp Güngör’ün ev sahipliğinde gerçekleşen programa; Bolu Valisi Ahmet Ümit, Yalova Valisi Muammer Erol, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Cihan Başaran, Göynük İlçe Başkanı Halim Alanç, Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı, Mudurnu Belediye Başkanı Necdet Türker, Siyasi Parti ve STK Temsilcileri ve Kurum Amirleri katıldı..

Bursa İnegöl Mehter Takımının gösterisi ile başlayan 2. gün programında Hamamönü meydanında Akşemseddin Hazretleri Vakfı tarafından düzenlenen 6.000 kişilik Halka Açık İftar Yemeği, çevre il ve ilçeler başta olmak üzere şehir merkezi ve köylerden gelen çok sayıda kişiye ikram edildi.

Ardından Gazi Süleyman Paşa caminde okunan mevlidi şerif ve kılınan teravih namazı sonrası Belediye Meydanında düzenlenen anma günü töreni ile program devam etti.
Buradaki tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Bursa İnegöl Mehter takımının gerçekleştirdiği gösteri ile devam eden törende Bolu Valisi Ahmet Ümit ve Akşemseddin Hz. Vakfı Başkanı Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya’nın günün alam ve önemini belirten konuşmalarını yaptı.

Konuşmaların ardından Abant İzzet Baysal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yrd. Dekanı Doç.Dr Şaban Karasakal’ın gerçekleştirdiği ‘Sosyal, Bilimsel ve Askeri Yönleriyle Akşemseddin Hazretleri’ adlı konferans ve Akşemseddin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan semazen grubunun sema gösterisi sonrasında “32. Akşemseddin Hz’ni Anma Günü” programı sona erdi.


Bu haber 1493 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÖYNÜK HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri