19-04-2019 KÜLTÜR_SANAT

“Esir Balıklar” Resim Sergisi Açıldı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü 4. sınıf öğrencisi Şükriye Çelik’in “Esir Balıklar” adlı kişisel resim sergisi Gülezler Konağı’nda açıldı.

“Esir Balıklar” Resim Sergisi Açıldı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Melek Şahindokuyucu’nun atölye öğrencisi Şükriye Çelik, ilk kişisel sergisini 17 Nisan Çarşamba günü saat: 17.30’da Gülezler Konağı’nda açtı.

Resim Sergisi ile ilgili açıklama yapan Şükriye Çelik; “İlk kişisel sergime konu olarak ‘Esir Balıklar’ başlığını seçmek istedim. Asıl değinmek istediğim nokta ise zamansız avlanan yavru balıklar. Sergimin adını doğadaki bu yanlış döngünün engellenmesi adına ‘Esir Balıklar’ koydum. Aynı zamanda çalıştığım balıkları stilize ederek kendi renk skalamı oluşturdum. Kullandığım bu renkler genel olarak lacivert ve sarı ağırlıklı olmuştur. Belirlediğim bir seri üzerinden giderek sergimi oluşturdum. Doğadaki alışılagelmiş durgunluk ve sakinliği, kendi bakış açımla, resimlerim aracılığıyla aktarmak istedim. Kalbimizde son kalmış Süveyda’yı dış doğaya aktardım.”diye belirtti.

Dr. Öğr. Üyesi Melek Şahindokuyucu sergi açılışı ile ilgili bilgi paylaşımında; “Öğrencimin çalışmaları kendi sanat dilini oluşturma çabası içinde özgün ve yaratıcı bir süreç içermektedir. En önemlisi de mezuniyete birkaç ay kala bu sergiyi açması, onun bundan sonraki sanat üretkenliğini de kamçılayacaktır. Sevgiyle ve resimle dolu bir geleceğe onu mezun ediyoruz.”diye ifade etti.

 


Bu haber 1976 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KÜLTÜR_SANAT HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri