22-04-2019 GÖYNÜK

Esat Yer, “Mehmedim” Klipinde Oynamıştı.

“Mehmedim” adlı “Şehit Türküsü’nün” klipinde oynayan Esat Yer, heyecanlanıp, duygulandığını, gurur ve onur duyduğunu anlattı.

Esat Yer, “Mehmedim” Klipinde Oynamıştı.

Bolu, Göynük’lü Sanatçı Erkan Bekmez’in söz ve bestesi kendisine ait olan ve kendi yorumuyla seslendirdiği “Mehmedim” adlı “Şehit Türküsü’nün” klipinde Şehit Ziya Sarpkaya rolünü canlandıran Esat Yer mezun oldu.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Maliye Bölümünde okuyan Esat Yer “Ziya Sarpkaya şehidimizin canlandırmasını yaptım. Çok duygulu anlar yaşadım, heyecanlandım. Çok büyük gurur ve onur duydum. Çok gururlandım. Hüznü ve o ruhu yaşadım.”dedi.   

“Çok Duygulu Anlar Yaşattı”

Sanatçı Erkan Bekmez; “Esat “Mehmedim” klipinde çok güzel oynadı ve o duyguyu çok güzel ve yoğun bir şekilde verdi. Bayrağı öpüşü olsun, Ziya’yı canlandırışı olsun, çok duygulu anlar yaşattı hepimize. Klipte Çanakkale Şehitlerini, 13- 15 yaşında kınalı kuzuları, yetimleri, o askerleri de anlattık. Ziya Sarpkaya’nın da o ruhla şehit olduğunu anlattık.

“O An ki Duygu ve Düşüncelerle Yazdım.”

Sanatçı Erkan Bekmez; “Şehit Türküsü’nün sözlerini Şehidimiz Ziya Sarpkaya’nın evine naşı getirilip de Kur-an okunduğu o yedi gün içinde yazdım. Şuan deseler yazamam. O an ki duygu ve düşüncelerle yazdım. Ziya Sarpkaya zaten benim çok sevdiğim, elimde büyüyen yeğenim diyebilirim. Babası öyle 30 sene beraber aynı işyerimizde çalıştık. Dedemin 2. oğluydu, manevi oğluydu. Allah şehitlerimizin mekânlarını cennet eylesin. Allah yazdırmasın diyoruz ama sürekli şehit haberleri geliyor. Çok acı oldu gerçekten, bir evin bir oğluydu Ziya. Ben aynı zamanda onun düğününü de yapacaktım. Konuşmuştuk bunu ve çok sevinmişti. Evini aldık, evini döşüyorduk. En son arabasını aldı, alırken de bana da sordu. ‘Ne alalım?’ diye. Çok iyi çocuktu. Allah rahmet eylesin. Şehitler yaşayan melekler. Onlar bizim baş tacımız. Keşke Allah hepimizi onlar gibi şehitlik mertebesiyle ödüllendirse, herkese nasip olsa. Gerçekten Türkiye’miz şehit kanlarıyla yoğrulmuş bir ülke ve bu zaten bayrağımızda da belirlenmiş, bildiğimiz gibi.” diye ifade etti.  

 


Bu haber 1481 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÖYNÜK HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri