18-06-2019 KÜLTÜR_SANAT

BSM Sene Sonu Sergisi Açıldı

Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nin 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Yıl Sonu Sergisi açıldı.

BSM Sene Sonu Sergisi Açıldı

Bolu Belediyesi ile İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu işbirliğinde düzenlenen kurslarda 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı içinde yapılan eserlerden oluşan “BSM Sene Sonu Sergisi” 17 Haziran 2019 ( Pazartesi) günü Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi Galerisinde açıldı.

Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi öğretmenleri Filiz Demirtaş, Ebru Bursalı, Yasemin Külahlıoğlu, Ayten Çiğdem Maraşlı, Şule Arslan’ın kursiyerlerinin yapmış oldukları resim, tezhip, minyatür çalışmalarının yer aldığı serginin açılışında yine BSM kursiyerleri tarafından müzik dinletisi sunuldu.

“Sanatsal Bilgilerini Geliştirmede Onlara Katkı Sağlamaktır.”

Serginin açılış konuşmasını yapan Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi Yöneticisi Tahsin Arslan; “Bolu Belediyesi ile İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu işbirliğinde düzenlenen kurslar kapsamında 2018-2019 Eğitim Öğretim döneminde, kursiyerlerimizin öğretim- eğitim dönemi boyunca yapmış oldukları çalışmaları çalışmaları sergilemek, halkımızın beğenisine sunmak üzere Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi olarak bu etkinliği düzenlemiş bulunmaktayız.. Açılan kurslarımızla, kursiyerlerimize sanatsal anlamda eğitim vermek ve bu sayede sanatsal bilgilerini geliştirmede onlara katkı sağlamaktır. Kısacası hedefimiz tüm vatandaşlarımızla hayatının bir noktasında buluşmak ve onlara vereceğimiz eğitimlerle katkıda bulunmaktır.”diye ifade etti.

“Toplamda 1160 Kursiyere Eğitim Verilmiştir.”

Arslan konuşmasının devamında; “Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi olarak 2018-2019 Eğitim- Öğretim Yılında Genel Kurslar kapsamında 17 öğretmen ve usta öğretici ile 54 kurs açmış olup, toplamda 1160 kursiyere eğitim verilmiştir. Bolu Belediyesi Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında her akşam ‘Müzik ve Gösteri Sanatları’ alanındaki kursların kursiyerleri tarafından Kent Meydanı Sahnesinde konser sunumları yapıldı. Ayrıca kurumumuz galeri salonunda senede 35-45 adet arasında Kişisel ve Karma Sergi açılışı yapılmaktadır. Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezinde ‘Yaz Dönemi Kurslarımız’ açılmış ve faaliyetine başlamıştır. Şimdiye kadar düzenlediğimiz kurslarımızda belge almaya hak kazanan kursiyerlerimizi, öğrencilerimizi tebrik ediyor, bundan sonra açılacak olan kurslarımıza talep ve katılımlarınızı bekliyoruz.”diye belirtti.  Haber: Fatma Marmara

 


Bu haber 1625 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KÜLTÜR_SANAT HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri