24-10-2019 GÜNDEM

Bolu'da Sıfır Atık Projesi Semineri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Sıfır Atık Geleceğe Değer Kattık Semineri” HamptonBy Hilton Otel'de gerçekleşti.

Bolu'da Sıfır Atık Projesi Semineri

Bolu Valiliği bilgi paylaşımında; “Sıfır Atık: israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın eşi Sayın Emine ERDOĞAN tarafından himaye edilen bir projedir. Sıfır Atık Projesi 'nin aşamalı olarak; Kamu kurumlarında, terminallerde (havaalanı, otogar, tren garı vb.), eğitim kurumlarında (üniversite, okul vb.), alışveriş merkezlerinde, hastanelerde, eğlendinlen tesislerinde (otel, restoran vb), büyük iş yerlerinde uygulanması ve 2023 yılında tüm Türkiye'de uygulamaya geçilmesi Bakanlığımızca hedeflenmektedir.

İl Müdürlüğümüzde her kata geri kazanılabilir (kağıt-karton, plastik, cam ve metal) atıklar için dört bölmeli; organik atıklar ve geri kazanımı mümkün olmayan atıklar için iki bölmeli olmak üzere atık biriktirme ekipmanları yerleştirildi. Atıkların geri kazanım/bertaraf tesislerine gönderilmeden önce geçici olarak bekletileceği geçici depolama alanı mevzuata uygun şekilde hizmet binamızın arkasındaki araç parkurunda yapıldı. İl Müdürlüğümüzde çalışan tüm personele 09.08.2018 tarihinde sıfır atık projesinin nasıl uygulanacağı hakkında eğitim verilerek Sıfır Atık sistemine geçildi.

03.09.2018 tarihinde İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanlarının, 19.09.2018 tarihinde kamu kurum amirlerinin katılımıyla Sıfır Atık Projesi bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

07.12.2018 tarihinde HamptonBy Hilton Otel'de Bakanlığımızca düzenlenen "Sıfır Atık Geleceğe Değer Kattık Semineri"ne; belediyeler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, okullar, alışveriş merkezleri, zincir mağazalar, oteller, sanayiciler, büyük işyerleri, hastaneler ve organize sanayi bölgelerinin temsilcileri katıldı.

İlimizde tüm kamu kurum kuruluşları (40 adet), 3 adet Belediye (Bolu Belediyesi, Dörtdivan Belediyesi, Göynük Belediyesi), 3 adet alışveriş merkezi (Cadde AVM, Özdilek AVM, Bolu Dağı İnş.), 5 adet Sanayi tesisi, 124 adet eğitim kurumu, 20 adet konaklama işletmesi, 10 adet sağlık kuruluşu, 10 adet diğer tesisler olmak üzere toplam 216 tesis tarafından sıfır atık sistemine giriş yapıldı.”diye belirtildi.


Bu haber 943 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri