11-07-2017 GÜNDEM

Bolu’da Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Açıldı

Bolu’da şehit yakınları ve gazilerini bir araya getirmek amacıyla kurulan Bolu Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 10.07.2017 tarihinde düzenlenen açılış töreni ile hizmete girdi.

Bolu’da Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Açıldı

İzzet Baysal Caddesi eski İl Özel İdaresi binasında açılan derneğin açılış törenine Bolu Valisi Aydın Baruş, İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Muammer Alper, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Nuri Serkant Kara, Aile ve sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Timuçin Erem, Vatan Şehitleri Aileleri Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Kurucu Başkanı Aytulu Kirazaldı, daire müdürleri, Şehit yakınları, gazilerimiz ve davetliler katıldı.

Bolu Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Erol Akbaş, konuşmasında: “Bugün burada Bolu Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğinin açılışı için bir araya geldik Aslında sadece bir derneğin değil Bolu ili ve ilçelerinde bulunan şehitlerimizin yakınlarını, gazi ve gazi yakınlarının bir araya gelebileceği bir çatının, bir yuvanın ve rehberlik merkezinin açılışı için burada toplandık. Türkiye genelindeki şehit aileleri ve gazilerimiz arasındaki iletişim, dayanışma ve kaynaşmanın sağlanması amacıyla bu derneğin kurulmuş olması Bolu ilimiz için çok büyük bir lütuf olacaktır. Yeni bir dernek olmamıza rağmen şu ana kadar Bolu'da bulunan bütün şehit aileleri, gazi ve gazilerimizin yakınlarına ulaşarak ailelerin tanışmasını sağlamış bulunmaktayız. Aziz şehitlerimizin aileleri, gazi ve gazi yakınlarımız bu gün tek çatı altında toplanmaları birlik olmaları sonucu aynı duyguları yaşadıklarını bu vatan ve millet için verdikleri bedelin ne kadar kutsal olduğunu ve gurur duyulacak bir şeref olduğunun bilincine varılmasını sağlamıştır” ifadelerine yer verdi.

ANADOLU SIKINTIDA Kİ HERKESE KUCAK AÇTI

Bolu Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin açılışında konuşma yapan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz: “Türkiye’nin özel bir coğrafya. Bu coğrafya şehit kanları ile sulandı. Şehitlik bizim inancımız gereği çok özel bir makam. Şehit yakınları ve gaziler bizlere emanet Kurtuluş Savaşı ile bu topraklar Anadolu’ya dönüşmüş ve ana yurdumuz olmuş. Bizim başka gidecek bir yerimiz yok. Anadolu, tarih boyunca kendi topraklarında sıkıntı kim varsa onlara kucak açmış.  Şuanda da öyle bir dönemden geçiyoruz.” diye konuştu.

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER BİZE EMANET

Yılmaz: “Bu topraklarla olan sıkıntıları dünya körüklüyor. Bir PKK türettiler 40 yıla yakın zamandır bunlarla mücadele ediyoruz. Yetmiyor; 15 Temmuzda kendi bağrımızdan çıkan ve kendimizi korumak için emanet ettiğimiz silahları bize karşı kullanan bir hain örgütten temizlenmeye çalışıyoruz. Maalesef her gün yeni şehitlerle karşı karşıyayız. Şehitlik bizim inancımız gereği çok özel bir makam. Onlara yapabileceğimiz bir şey yok, ama şehit yakınları ve gaziler bize emanet. Devletimiz de zaten onlar için ne gerekiyorsa yapıyor. Şu an açılışını yapacağımız derneğin hem şehitlerimizin yakınlarını hem de gazilerimizi kucaklamış olması çok önemli. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Rabbim bizlere başka şehit acıları yaşatmasın diyorum.”diyerek konuşmasını tamamladı.

ANADOLU TOPRAKLARINI VATAN OLARAK BİLMEYİ ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN FEDAKÂRLIKLARINA BORÇLUYUZ

Bolu Valisi Aydın Baruş, açılış konuşmasında: “Şehitlerimiz bu vatanın asıl sahipleri ve bu kutsal toprakları kanları ile sulayarak bizlere emanet eden ve yüce dinimizin övgüyle bahsettiği muhterem kişilerdir. Biz bu vatanı, Anadolu topraklarını vatan olarak bilmeyi, şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakârlıklarına borçluyuz ve bunu hiçbir zaman unutmuyoruz. Evlatlarımızı, çocuklarımızı, gençlerimizi bu şuurda yetiştirmeye çalışıyoruz. Şehit ailelerimizle, gazilerimiz ve onların yakınları ile beraber olmaya her zaman özen gösteriyoruz. Tüm kamu kurumlarının her zaman onların emrinde olduğunu her konuşmamızda açıklıkla ifade ediyoruz. Çünkü şehitlerimizin bize emaneti olan ailelerinin ve gazilerimizin kıymetini bilmemek, onlara gerekli saygıyı göstermemek, onlarla ilgilenmemek bu vatana ihanettir. Bugün bu güzel günleri birlik beraberlik halinde yaşayabiliyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Bunu hiçbir zaman unutmayalım” ifadelerine yer verdi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ KUTLANACAK

 Vali Baruş konuşmasına; “Tarih boyunca canlarını bu ülke için, bu millet için vermiş şehitlerimiz hiçbir şeyi düşünmeden, arkada bırakacaklarını düşünmeden kendilerini siperlere attılar. İstiklal Savaşımızda öyle oldu, Doğu’da terörle mücadelemizde de böyle oluyor. En son milletimizin iradesini gasp etmek isteyen, demokrasimizi ortadan kaldırmak isteyen hain FETÖ örgütüne karşı duran, uçaklara, helikopterlere göğsünü siper ederek ortaya atılan gençlerimizde de, askerimizde de polisimizde de bu şuur var ve bu şuur kıyamete kadar devam edecek. İşte içinde bulunduğumuz bu hafta 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı milletimizin uyanışını, başkaldırışını ifade eden çok önemli bir hafta. Bu hafta kapsamında da ilimizde etkinlikler gerçekleştireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve himayelerinde bu etkinliklerde tüm vatandaşlarımızı görmek istiyoruz” diyerek devam etti

ELİMİZDEN GELDİĞİNCE DESTEK VERMEK BU VATANIN EVLATLARI OLARAK BOYUN BORCUMUZ

Bolu Valisi Aydın Baruş, “Bolu’da şehit ailelerimiz ve gazilerimiz için örgütlenmiş bir derneğimiz yoktu. Bunu Ömer kardeşimiz öncülüğünde gerçekleştirdiler. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bizler elimizden geldiğince kendilerine destek vermeye dikkat ediyoruz. Bu zaten devletin görevlileri olarak değil aynı zamanda bu vatanın evlatları olarak boyun borcumuz. Tüm vatandaşlarımızın bu derneğe destek olmasını, onların yapmış oldukları çalışmalarda onlara gerekli katkıyı vermelerini rica ediyorum.  İlimizde açılan bu dernekle birlikte şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve yakınları hep bir araya gelme fırsatı bulacaklar ve yaşamış oldukları sorunları bizlere   tek elden iletme fırsatı bulacaklar. Bu derneğin, ilimize, ülkemize, şehit ailelerimize, gazilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesile ile de tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize de milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 


Bu haber 1502 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri