18-03-2019 GÜNDEM

Bolu’da Sanat Eseri Pastalar Yarıştı

Bolu “5. Uluslararası Mutfak Günleri” kapsamında yarışmada yapılan ve sergilenen pastaları görenler gözlerine inanamadı.

Bolu’da Sanat Eseri Pastalar Yarıştı

Bolu’da Sanat Eseri Pastalar yarıştı ve Sergilendi

İstanbul’da pasta üzerine eğitimler veren ve uluslararası yarışmalarda birincilikleri olan pasta şefi Tuğba Ünal’ın öğrencilerinin yarışmada yaptığı pastalar ve yine kendinin de öğrencileriyle birlikte yapıp açtığı “Pasta Sergisi” görenleri büyüledi.

Manzaralar, hayvan ve insan figürleri gibi birçok şeyin pastasını yapan Ünal, Bolu “5. Uluslararası Mutfak Günleri” kapanış galasında, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın heykelini yaptığı pastayı başkana takdim ederken, İzzet Baysal’ın pastadan heykelini de Ahmet Baysal’a takdim etti.

“Bu Sergide Gördüğünüz Tüm Objeler Yenilebilinir.”

Yurtiçi ve yurtdışında eğitimler verdiğini ve yurtdışından da öğrencilerinin geldiğini anlatan pasta şefi Tuğba Ünal; “Burada da Bolu ‘5. Uluslararası Mutfak Günleri’ kapsamında öğrencilerimden 10 kişi yarıştılar.  Şeker hamurundan tasarım pasta yarışmasında bulundular. Güzel işler çıkardılar. Tabii ki hataları da oldu. O hatalarını gördüler. En güzeli zaten, bizim bu yarışmalardaki en büyük faktör hatalarını görmeleri. Hatta sadece kendilerinin değil, diğer yarışmacılarında yaptıklarını görmeleri ve onlarında kendilerine bir şeyler katmış olması. Güveniyorum onlara, daha iyiye gideceklerini biliyorum. Hatalarını da düzelteceklerine inanıyorum.  Yarışmalar bu anlamda gerçekten çok etkili oluyor. Hani onları bir adım ileriye atıyor. Çalışmalarını yaparken bile çok şey öğreniyorlar. Yarışmada çok şey öğreniyorlar. Bu sergide gördüğünüz tüm objeler yenilebilinir şekerden oluşuyor. Yarışmada kesinlikle yenilmeyen bir şey dış görüntüde olmayacak. Bu şart ve yarışma kuralları içindedir. Bütün her şey, köpüğü, demiri, çöp şişi olsun, yenilmeyecek hiç bir şey görülmeyecek. Görülebilen her şeyin yenilebilir olması şartı var. Öğrencilerimin hepside bu kurala uydu.”diye ifade etti. Haber: Fatma Marmara

 

 

 

 

 


Bu haber 1011 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri