18-03-2019 GÜNDEM

Bolu’da, Çanakkale Zaferi’nin Yıl Dönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104.yıl dönümde tören düzenlendi.

Bolu’da, Çanakkale Zaferi’nin Yıl Dönümü

Garnizon Komutanlığı tarafından organize edilen 18 Mart Şehitler Günü Anma programına, Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Gaziler Derneği’nin Anıtına çelenkleri sunmasının ardından, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Saygı Atışı yapılarak başlandı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. Yıl dönümü törenine; Vali Ahmet Ümit, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Ümit Koçak, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay,  AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan,  İl Müftüsü Orhan Genç, kurum müdürleri, askeri ve sivil erkân, şehit yakınları, gaziler, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı..

Garnizon Komutanlığınca görevlendirilen Öğretmen Yarbay Hasan İmran günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında; “Bugün, yakın tarihimizin şeref sayfalarından birini oluşturan Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümünü kutluyoruz. Bu vesile ile tarihimizin altın sayfalarına girmiş binlerce şehidimizi de saygıyla ve minnetle anıyoruz. Türk ulusunun gücü, onuru, bağımsızlığı ‘şehit’ kelimesinde gizlidir. Şehitler, vatan uğruna canlarını feda eden, kendilerinden sonra gelen kuşaklara en kutsal hak olan yaşam hakkını kazandıran ölümsüz kahramanlardır. Çanakkale Zaferi, hiç kuşkusuz sonuçları itibariyle, Türk milletinin kaderini ve zamanın akışını değiştiren çok önemli bir savaştır. Bu, öyle bir savaştır ki asırlardır yorgun düşmüş bir milletin, milli mücadelesinin başlangıcını teşkil etmiş, Gelibolu’da keşfettiği Mustafa Kemal’i “Atatürk” olarak dünya lideri yapmıştır. Savaşa karar verenlerin ‘nasıl olsa yeneriz’ dedikleri Balkan ve Trablusgarp harbinden yenik çıkmış, silahları eski, cephanesi sınırlı orduyu değerlendirirken gözden kaçırdıkları işte bu nokta olmuştur. Çanakkale Muharebelerinde binlerce vatan evladı, tarihin en haklı savaşını vermiş, kutsal bildikleri değerler uğruna canlarını seve seve feda etmiştir” dedi.

Vali Ahmet Ümit’in Şehitlik Defterini imzalanmasının ardından İl Müftüsü Orhan Genç, şehitler için dua okudu. Şehitlikte yapılan programın sonunda şehit mezarları ziyaret edilerek karanfil bırakıldı ve dualar okundu. Şehitlikteki törenin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen törenle devam etti. Haber: Fatma Marmara

 

 


Bu haber 883 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri