10-09-2019 EĞİTİM

Bolu'da, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Bolu'da, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

 

Bolu'da, 2019-2020 eğitim-öğretim yılı Bolu Valisi Ahmet Ümit’in ilk ders zilini çalması ile başladı.

 2019-2020 İlköğretim Haftası kutlama etkinlikleri Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Okul müdürleri ve öğrencilerin katıldığı törende İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe Atatürk Anıta çelenk sundu. Çelenk sunumu sonrasında Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kutlama programına Koç İlköğretim Okulu’nda devam edildi.

Burada Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, konuşan Bolu Valisi Ahmet Ümit; “Bugün ilk ve orta öğretimde yaklaşık 18 milyon öğrencimiz ve 1 milyon öğretmenimizle 2019-2020 eğitim - öğretim yılına başlıyoruz. Önümüzdeki haftalardan itibaren yine ülkemiz geneleninde 206 üniversitemizde de 8 milyon öğrenci ve 180 binin üzerinde akademisyen ile peyderpey eğitim öğretim başlayacak. Buna göre ülkemizin eğitim öğretim camiasının nüfusu 27 milyonu aşmaktadır. Biz de bu muazzam camiaya 225 okulda 2750 derslik 4508 öğretmen ve 50041 öğrenciyle katılıyoruz. Bu vesileyle ilimizin ilköğretim ve ortaöğretim açılış programına yoğun ilgileri dolayısıyla Sayın Velilerimiz başta olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma basın mensuplarına uzaktan veya yakından teşrif eden tüm misafirlerimize gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

“Ders Kitaplarının Dağıtımı Sağlandı, Masalara Konuldu.”

İlimiz genelinde eğitim öğretimin en güzel şekilde yürütülebilmesi için yaz boyunca elden gelen ve mümkün olan tüm tedbirler alındığını ifade eden Vali Ümit; “Okullarımızın ihtiyaçları genel olarak giderildi. Liselere yerleştirme işlemleri tamamlandı. Bu işlemin tamamlanabilmesi için bu yıl için ilimizde yeni bir Anadolu Lisesi açtık. Sokaklar canlandı okullar şenlendi adeta yıl yeniden başladı. Ders kitaplarının dağıtımı sağlandı, masalara konuldu. Öğrencilerimiz sınıflarına girdiklerinde kitaplarını masalarının üzerinde hazır bulacaklar. Bu kitap hizmetlerinin verilmesine öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımız ve emeği geçenlere ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Çocuklar Lütfen Kendinizi Sevin Kendinize Değer Verin.”

Programda bir konuşma yapan Bolu Milletvekili Arzu Aydın; öğrencilere kendilerini sevmelerini ve kitap okumalarını tavsiye ederek, “Öğretmek, eğitmek çok önemli ama ilk gün o çocuğun gözündeki ışıltıyı alabilmek, o çocuğun gözündeki sevinci, varsa derdi, kederi alıp onun derdiyle hemhâl olabilmek bence öğretmenlerin en önemli vazifesi. Ben Bolu’daki tüm öğretmenlerin bu işi gönül vererek yapan tüm öğretmenlerin, çocukların sevinçleriyle ve dertleriyle hemhal olduğuna canı gönülden eminim. Mustafa Kemal Atatürk der ki; “Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak milli eğitimle olur.” Eğitim hepimizin bildiği çağdaş eğitim ve çağdaş eğitime doğru giden yoldur. Buna dair taşlar döşenebilir. Ancak Atatürk’ün de ifadesiyle milli olmak ve milli olmayı özümsemek yani örfüyle, adetiyle, geleneğiyle, göreneğiyle bu milletin çocuklarını yetiştirebilmek, onlara o bilinci verebilmek öğretmenlerimizin asıl görevidir. Ben buradan öğrencilere sesleniyorum, her şeyden önce sizi çok sevdiğimizi söylemek istiyorum. Çocuklar lütfen kendinizi sevin kendinize değer verin. Lütfen medeniyet denilen o tek dişi kalmış canavarın, o bilgisayarla olan o mesaisine çok iştirak etmeden, önünüzde bulunan kitapları okuyun” şeklinde konuştu.

Bolu’daki eğitim öğretim yılı açılışına katılan Milli Eğitim Bakanlığı Sınav Hizmetleri Ölçme ve Değerlendirme Dairesi Başkanı Mehmet Emin Günaydın ise yaptıkları çalışma ve yeniliklerden bahsederek, yeni eğitim öğretim yılının hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Koç İlkokulu Müdürü Bülent Sarıyıldız, “Bizlere emanet edilen yavrularınızı yetiştirmek geleceğe hazırlamak, bilginin kaynağına ulaşmada yol göstermek, ülkesinin aidiyet duygusunu hissettirmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Bu duygu ve düşünceler ile 2019-2020 eğitim öğretim yılı öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit İlk Ders Zilini Çaldı.

Yapılan konuşmaların ardından Sakarya İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan kutlama programında gösteriler sergilendi. Etkinlikte, okul öğrencilerinden Zehra Barlas “Okulumuz” adli şiirini okudu.Daha sonra okul bünyesinde hazırlanan 4. Sınıf öğrencilerinin halk oyunu gösterisi yer aldı.

Kutlama programı çerçevesinde Bolu Valisi Ahmet Ümit, okul bahçesinde yer alan 1. Sınıf öğrencileri ile yılın ilk ders zilini çalması ile Bolu’da bu yılın ilk dersi başladı. Daha sonra sınıfları gezen Vali Ahmet Ümit ve diğer protokol üyeleri sınıfları gezerek öğrencilere kitap dağıtımı yaptılar. Kitap dağıtımı sonrası Vali Ahmet Ümit öğrencilerle sohbet ederek, ileride hangi mesleği yapmak istediklerini sordu ve bu yılın ilk dersine katılarak öğrencilere kaliteli öğrenmeyle ilgili bir hikaye anlatarak dersi başlattı.


Bu haber 1006 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri