12-07-2017 GÜNDEM

Bolu’da 15 Temmuz Şehitleri Anılıyor…

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı nedeniyle Bolu Şehitler Mezarlığı’nda düzenlenen anma etkinliği gerçekleşti.

Bolu’da 15 Temmuz Şehitleri Anılıyor…

 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gerçekleştirdiği "15 Temmuz darbe girişimi"nin birinci yılı nedeniyle Türkiye genelinde anma etkinlikleri düzenleniyor. Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri kapsamında Bolu’da ilk program şehitlikte gerçekleşti.

Darbe girişimi sırasında İstanbul'da çıkan olaylarda şehit olan polis memuru 22 yaşındaki Ozan Özen’in ailesi ile Ankara Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit düşen Özel Harekât Polisi Velit Bekdaş’ın eşi Meryem Bekdaş’ın da hazır bulunduğu etkinliğe; Bolu Valisi Aydın Baruş, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Garnizon Komutanı Albay Muammer Alper, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ilin mülki ve idari amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programda şehit yakınları duygusal anlar yaşarken, il protokolü ve diğer katılımcılar Kur’an-ı Kerim tilaveti dinledi, sonrasında ise şehitler ve vatanın birlik ve dirliği için el açarak dua edildi. Daha sonra ise kabir ziyareti gerçekleştirildi. Vali Baruş, Milletvekili Özcan, Garnizon Komutanı Albay Alper ve Belediye Başkanı Yılmaz, şehit aileleri ve diğer kalabalıkla birlikte 15 Temmuz gecesi İstanbul'da çıkan olaylarda şehit edilen polis memuru Ozan Özen’in ve diğer şehitlerin kabirlerini tek tek dolaşarak, mezarlarına karanfil bıraktı ve dua etti.


Bu haber 1365 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri