01-03-2018 GÜNDEM

Kültürel Mirasımızın Emanetçilerine Başkanın Ziyareti

Bolu Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, Göynük İlçesinin tahta kaşık ve ağaç oymacılığı ile ünlü Kılavuzlar Köyünü ziyaret etti.

Kültürel Mirasımızın Emanetçilerine Başkanın Ziyareti

 

Bolu Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan Kılavuzlar köyüne gerçekleştirdiği ziyarette, ağaç oymacılığı ve tahta kaşık ustaları ile bir araya geldi. Ustalar ile sohbet ederek ihtiyaç ve sorunları hakkında bilgiler aldı.

Başkan Kemal Kazan; Osmanlı’dan bu yana el emeği göz nuru oyma tahta kaşık yapan ustalarıyla ünlü Kılavuzlar köyünün Göynük’ün kültürel mirası açısından büyük bir öneme sahip olduğunu, ancak günümüze tahta kaşık ve ağaç oymacılığı ustalarının ne yazık ki günden güne azaldığını ve bu sanatın unutulmaya yüz tuttuğunu belirtti.

Başkan Kemal Kazan, Göynük Belediyesi olarak kültürel mirasımıza sahip çıkmak adına birçok çalışma yürütüldüğünü ve Göynüğümüz için çok önemli bir kültürel miras olan ağaç oymacılığı sanatının gelecek nesillere aktarılması hususunda Göynük Belediyesi olarak bir proje üzerinde çalışıldığını dile getirirdi. Projenin kısa sürede hayata geçirilerek, tahta kaşık ve ağaç oymacılığı ustalığında yeni çıraklar yetiştirerek, bu kültürel mirasın devam ettirmenin amaçlandığını belirtti.


Bu haber 1381 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri