05-04-2019 EĞİTİM

Bolu Turizm Otelcilik “Sektörle İşbirliği Protokolü” İmzalandı

Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Sektörle İşbirliği” kapsamında Narven, Abant Palas, Bolu Koru Otel, Büyük Abant Otel ve Gazelle müdürleriyle protokolü imzaladılar.

Bolu Turizm Otelcilik “Sektörle İşbirliği Protokolü” İmzalandı

 

Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Vural ile Gazelle Otel Genel Müdürü Ahmet Demir, Narven Tesis Müdürü İbrahim Yüksel, Koru Otel Genel Müdürü Şeyda Zeynep Özersin, Abant Palace Murat Acar ve Büyük Abant Otel Müdürü Mehmet Temel  “Sektörle İşbirliği Protokolü’ne” imzalarını attılar.     

“Bu Protokol İmzalandığında Öğrencilerimiz Daha Kaliteli Bir Eğitim Alacak.”

Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Vural“Sektörle İşbirliği Protokolü” imza töreninde yaptığı konuşmasında; “Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 vizyonu kapsamında, sektörle işbirliği bağlamındaki protokolleri imzalamak için bir araya geldik. Sektörün işbirliği ne demek? Devlet kurumlarının, özellikle eğitim kurumlarının sektörle yakından işbirliği içerisinde çalışması demek. Zaten biz işbirliği içerisinde çalışıyorduk. Öğrencilerimiz staj yapıyordu. Staj yaparken işletmeleri ziyaret ediyorduk, işletmeler bizi ziyaret ediyordu. Konferans düzenliyorduk. Panel düzenliyorduk. Mezuniyet günleri düzenliyorduk. Bütün etkinliklerde ortak hareket ediyorduk.  Şuan da bu protokol imzalandığında öğrencilerimiz daha kaliteli bir eğitim alacak.”diye belirterek devam etti.

“Bu Süreç Şuanda Başlamış Bir Süreç Değil.”

Vural; “9. Sınıftan itibaren çocuklar beceri eğitimlerine gidip, gelecekler. En az 3 tane yabancı dil öğrenecekler. Yabancı dil ve eğitimi ağırlaşacak. Dolayısıyla atölye imkânlarının, okul imkânlarının geliştirilmesinde sektörle yakın ilişki içerisinde olacağız. Her türlü, sadece bu maddi destek bağlamında değil, insan kaynakları eğitimi, rehberlik, danışmanlık noktalarında ortak hareket edeceğiz. İşte bunları da bugün imzaladığımız bu protokolle kararlaştırdık. Tabi bu süreç şuanda başlamış bir süreç değil. Bu süreç 1-1,5 seneden beri bunun üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Kendilerini ziyaret ettik. Olayı detaylı olarak anlattık. Burada öğretmen arkadaşlarımıza anlattık. Öğrencilerimize anlattık. Ben bütün sektörle işbirliği protokolüne katılan il kültür müdürlüğümüze, milli eğitim şube müdürümüze, milli eğitim müdür yardımcımıza, değerli sektör temsilcilerimize, aşçılarımıza, müdürlerimize, STK’larımıza teşekkür ediyorum ve ilimize ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”diye ifade etti.

“Sektörle İşbirliği Protokolü” kapsamında gerçekleşen imza töreni sonrasında pasta kesildi ve fotoğraf çektirildi. Haber: Fatma Marmara

 


Bu haber 2653 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri