14-05-2019 KÜLTÜR_SANAT

Bolu Ramazan Ayı Etkinliklerinde Keman Konseri Verildi

Bolu Belediyesi İftar Sonrası Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında “BSM Keman Kursiyerleri Konser” verdi.

Bolu Ramazan Ayı Etkinliklerinde Keman Konseri Verildi

 

Bolu Belediyesi organizasyonunda, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Kent Meydanı’nda düzenlenen “İftar Sonrası Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamındaki programda, Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi keman öğretmeni İbrahim Kıvrak ve öğrencilerinin keman konseri gerçekleşti.

Ekim ayında Bolu Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde çalışmalarına başlayan Keman kursiyerleri, 11 Mayıs 2019 tarihinde Kardelen Meydanı’ndaki dev sahnede iftar sonrası gerçekleştirdikleri keman konserinde, Türk Müziği’nin ve Batı Müziği’nin sevilen örneklerini toplu ve solo olarak seslendirdiler.

19 kişiden oluşan topluğun, 8 kişilik minikler grubu tarafından seslendirilen “Yaşasın Okulumuz” performansı ile başlayan konser, büyükler grubu ile devam etti. Lise, ortaokul ve üniversite öğrencilerinden oluşan büyükler grubu ise düet ve sololarla 7 eser seslendirdi. İlk bölümde İlhan Emre Özyavuz, ikinci bölümde ise İbrahim Kıvrak topluluğa piyano ile eşlik etti.

Konser sonrası Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan adına, Bolu Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi Müdürü Tahsin Arslan tarafından, keman öğretmeni İbrahim Kıvrak’a teşekkür belgesi takdim edildi.

Konser sonrası bilgi paylaşan İbrahim Kıvrak; “Öğrencilerim konsere çok ciddi bir şekilde hazırlandılar. Tüm repertuarı ezbere çaldılar, seslerin uyumu ve yayların uyumu dışarıdan göründüğü kadar kolay bir olay değil. Büyük bir emek ve zaman istiyor. Konser sonrası öğrencilerim, aileleri ve diğer dinleyicilerden olumlu dönütler almak ve yüzlerindeki mutluluk beni çok sevindirdi. Çoğunun ilk konser deneyimiydi ve bu konser onları çok motive etti. Yapacağımız diğer konseri merakla bekliyorlar.”diye belirtti.

 


Bu haber 1889 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KÜLTÜR_SANAT HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri