13-12-2019 GÜNDEM

Bolu Jandarma İlk Tevrat Olduğu Düşünülen Eserleri Ele Geçirdi

Bolu İl Jandarma tarafından yapılan aramada 3 adet eski eser niteliğinde kitap ele geçirildi.

Bolu Jandarma İlk Tevrat Olduğu Düşünülen Eserleri Ele Geçirdi

Edinilen bilgiye göre; “Bolu İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, 05 Aralık 2019 tarihinde, Gerede İlçe Merkezinde durdurulan bir otomobilde yapılan aramada; (3) şüpheli şahıs ile birlikte (3) adet eski eser niteliğinde kitap ele geçirilmiştir.

Bahse konu kitaplar incelendiğinde, kitapların sığır ya da koyun derisinden parşömenler üzerine el işçiliği ile eski İbranice harfleri ile yazıldığı, resimli bölümlerin tamamen Yahudilik inancına uygun simgelerden oluştuğu, kitaplardaki 5 kollu yıldız, 7 kollu şamdan ve kral tacı giymiş aslan şeklinde Yahudilik figürlerinin kullanıldığı, kitap kapaklarının altın renkli varaklarla süslendiği, renklendirmede kök boya kullanıldığı ve muhtemelen Hz.İsa Öncesi döneme ait ilk Tevratlardan olduğu değerlendirilmektedir. Konu ile ilgili tahkikat işlemlerine başlanılmıştır.

Bolu İl Jandarma Komutanlığınca, bölgemizin huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik yapılan operasyonlar, yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.


Bu haber 838 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri