12-06-2019 KÜLTÜR_SANAT

Bolu Halk Eğitim Merkezi “Yıl Sonu Sergisi” Açıldı

Bolu İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu 2018-2019 yılı çalışmalarından oluşan “Yıl Sonu Sergisi” Karaçayır Spor Salonunda açıldı.

Bolu Halk Eğitim Merkezi “Yıl Sonu Sergisi” Açıldı

Bolu İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunun, Belediye, Ceza İnfaz Kurumu, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Köy Sosyal Tesislerinde açılan mesleki kurslarında bir yıldır emek verilerek hazırlanan el emeği göz nuru çok sayıda eserleri 12 Haziran 2019 tarihinde, saat 10.00’da Karaçayır Spor Salonunda açılış töreni ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu..

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan serginin açılış törenine, Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara, kurum müdürleri, öğretmenler, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Türk Milleti Sanat Karakteri En Yüksek Olan Milletlerden Bir Tanesidir.”

Sergi açılış konuşmasını yapan Bolu Valisi Ahmet Ümit; “Yıllardır Halk Eğitim Merkezilerinin açılışını yaparız, destekleriz, onlarla birlikte çalışırız, burada da beraber olmaya gayret ettik. Halk Eğitim Merkezi sergilerinde hakikaten sanatın özünü ve esasını görürüz. Türk milleti sanat karakteri en yüksek olan milletlerden bir tanesidir. Sanatı hayat haline getirmiş bir millettir. Esas itibariyle toplumun manevi mimarları analarımızdır. Elbette beylerin de bir katkısı var ama toplumumuzu dizayn eden, toplumumuza şekil veren hanımefendilerdir. Ben bu sebeple hanımefendileri bir kez daha saygıyla selamlıyorum. Geleceğimizin mimarı annelerden, zanaat konusunda gösterdikleri gayreti ve başarıyı çocuklarımızın kadına karşı şiddet başta olmak üzere her türlü şiddet eylemlerinden uzak yetişmelerinde de göstermelerini umut ediyorum.”diye ifade etti.

“Bir Yıl İçinde Açılan Kursla Yaklaşık 24 Bin İnsanımızın Hayatına Dokunuyoruz.”

Sergi açılışında konuşma yapan Bolu İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Kenan Öztürk; “Bir yıl içinde açılan binin üzerinde kursla yaklaşık 24 bin insanımızın hayatına dokunuyoruz. Kursiyerlerimiz boş vakitlerini güzel uğraşlarla değerlendirirken hem kendilerini geliştiriyorlar hem de çevrelerini şekillendiriyorlar. Tüm bu güzellik arayışımızdaki temel Allahü Teâlâ güzeldir ve güzel olanı sever, anlayışıdır” diye belirtti.

Folklor gösterisi ve müzik dinletilerinin de yapıldığı serginin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından bir yıldır hazırlanan eserlerin yer aldığı “Yıl Sonu Sergisi” gezildi ve konuklara kokteyl ikram edildi. Haber: Fatma Marmara

 

 


Bu haber 1656 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KÜLTÜR_SANAT HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri