25-05-2017 KÜLTÜR_SANAT

Bolu Bölge Tiyatrosu’ndan “Macbeth”

Bolu Bölge Tiyatrosu 15-20-24 Mayıs 2017 tarihlerinde üç kez sahnelediği William Shakespeare'in “Macbeth” adlı oyunu ile bu sezonu kapattı.

Bolu Bölge Tiyatrosu’ndan “Macbeth”

 

Bolu Bölge Tiyatrosu ekibin üstün başarılı oyuncu performansı, muhteşem dekor ve makyajlarıyla ile seyircinin çok büyük beğenisini kazanan, “Macbeth” 24 Mayıs 2017 tarihlerinde Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda sezonun son sahnesini aldı.

Bolu Bölge Tiyatrosu Yönetmeni Onur Yamak: “William Shakespeare'in “Macbeth” oyununda kahramanlarının hırslarının kontrolden çıkmışlık durumunu başka bir boyuttan ele aldık. Cadıların insana dönüşme hikâyesi üzerinden kurguladık. Ölümle yüz yüze gelecek kadar kanlı bir hırsa dönüşmüş bir kral olma sevdalısının bütün suçu cadılara atmasının değil de insan olmanın ve nefsiyle savaşını kaybetmesine dönüştürdük. Yenilmez olduğunu ölümsüzlük ararken ölüme düşmesini konu alan “Macbeth” oluşturduk. Umuyoruz ki bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan seyircilerimiz de Bolu'da bir klasik izlemenin özellikle uyarlama bir Shakespeare izlemenin keyfine varmıştır. Bugüne kadar yaptığımız oyunlardan farklı olarak daha evrensel bir hikâye ele almamız zordu ama başardığımıza inanıyorum. Bizim için ilk olarak yönetilen Shakespeare oyunumuza şimdiye kadar çok iyi dönütler aldık. Verilen desteklerle yapılamayanı yapmaya devam edeceğiz. Umuyorum ki geçen yıl yaptığımız Cimri oyununda olduğu gibi bu oyunda Anadolu tiyatrolarında yerini bulacak uyarlama ve oyunculuk ödülü getirecektir.” diyerek düşüncelerini sanatseverlerle paylaştı.

Ramazan boyunca Karagöz ve Hacivat gölge oyunları ile seyirciyle buluşmaya devam edecek olan Bolu Bölge Tiyatrosu 28 Mayıs - 10 Haziran 2017 Zonguldak, 4-11-18 Haziranda da Düzce’de sahne alacak. Haber: Fatma Marmara


Bu haber 3642 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KÜLTÜR_SANAT HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri