11-07-2017 GÜNDEM

BOLU, 15 TEMMUZ MİLLİ BİRLİK VE DEMOKRASİ GÜNÜ PROGRAMI

Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile birlikte 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde Bolu’da ‘15 Temmuz Şehitlerini Anma, Milli Birlik ve Demokrasi Günü’ etkinlikleri kapsamında yapılacak olan program etkinliklerini basın toplantısı düzenleyerek duyurdu.

BOLU, 15 TEMMUZ MİLLİ BİRLİK VE DEMOKRASİ GÜNÜ PROGRAMI

Haber: Fatma Marmara

Bolu Valiliği Abant Toplantı Salonunda düzenlenen basın bilgilendirme toplantısına Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert ve basın mensupları katıldı.

Bolu Valisi Aydın Baruş: “Bundan tam bir yıl önce askeri yapılar içinde yuvalanmış Fetö terör örgütüne mensup bazı gruplar tarafından, Türk Milletine, Türk demokrasisine ve milli iradeye karşı gerçekleştirilen hain darbe girişiminin yıl dönümünde, milli birliği ve demokrasiyi tüm diriliği ile ayakta tuttuğumuzu göstermek ve gelecekte de böyle hain teşebbüslere fırsat vermemek amacıyla, milletimizin aynı bir yıl önce göstermiş olduğu şuurlu davranışı devam ettirmek, geçen yıl demokrasi ve milli irade uğrunda canını teslim eden şehitlerimizi anmak maksadıyla, Cumhur Başkanlığımızın talimatları ve Sayın Cumhur Başkanımızın himayelerinde 81 ilimizde gerçekleştirilecek olan ‘15 Temmuz Şehitlerini Anma, Milli Birlik ve Demokrasi Günü’ etkinlikleri kapsamında ilimizde yapılacak olan programı  sizlerle görüşmek üzere, bu program hakkında sizleri bilgilendirmek üzere bir araya geldik.” dedi.

11 TEMMUZ SALI GÜNÜ ANI DEFTERLERİ İMZAYA AÇILACAK.

 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri programı hakkında bilgilendirme yapan Bolu Valisi Aydın Baruş: “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği programı kapsamında ilimizde 11 Temmuz Salı günü, 15 Temmuz Anı Defterleri imzaya açılacak. Hazırlamış olduğumuz 4 defterimiz var. Bu defterler Demokrasi Meydanı’nda ve Kent Meydanı’nda vatandaşlarımızın 15 Temmuzla ilgili hatıralarını ve düşüncelerini yazmak üzere hazır bulundurulacak. Tüm vatandaşlarımızdan geçen yıl 15 Temmuz sürecinde ve ondan sonraki süreçte yaşamış oldukları olaylarla ilgili hatıralarını ve düşüncelerini paylaşmalarını istirham ediyoruz.

ŞEHİTLERİMİZİN KABİRLERİ ZİYARET EDİLİP MEVLİD-İ ŞERİF OKUNACAK

Bolu Valisi Aydın Baruş: “Salı günü saat: 11.00 de 15 Temmuzda ilimizden şehit olan Ozan Özen şehidimizin kabrini ve diğer şehitlerimizin kabirlerini ziyaret edeceğiz. Yine Gerede İlçemizde bir sivil şehidimiz vardı. Fatih Kalu onun da ziyaret programını kaymakamlık organize edecek. Şehitlerimizin kabirlerine hep birlikte çiçek bırakacağız. Bu konuya hassasiyeti olan tüm sivil toplum kuruluşlarımızı, vatandaşlarımızı da bu ziyarete davet ediyoruz. Ziyaret sonrası saat 12.00 de Siteler Camiinde şehitlerimizin ruhuna hediye edilmek üzere Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif tilaveti yapılacak. Bu Mevlid ‘den sonra da Mevlide katılan tüm vatandaşlarımıza Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli bahçesinde yemek ikram edilecek.”diyerek konuşmasına devam etti.

13 TEMMUZ PERŞEMBE GÜNÜ AİBÜ KONFERANS ORGANİZE EDİLECEK

Bolu Valisi Aydın Baruş: “Program kapsamında 13 Temmuz Perşembe günü AİBÜ Kültür Merkezinde, 15 Temmuz konulu konferans, üniversite rektörlüğü tarafından organize edilecek. Bu programa da tüm sivil toplum kuruluşlarımızı ve vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Yine aynı gün 15 Temmuzda şehit olan kardeşlerimizin ailelerini ziyaret edeceğiz. Ozan Özen kardeşimiz birde Mardin nüfusuna kayıtlı olup özel harekette çalışırken orada ki hain bombalama neticesinde hayatını kaybeden şehit olan Velid Bektaş kardeşimizin ailesi Bolu’da ikamet ediyor, onları ziyaret edeceğiz. Yine Gerede nüfusuna kayıtlı olup Ankara’da ikamet ederken oradaki darbe teşebbüsüne karşı çıkmak üzere sokaklara çıkan Fatih Kalu ailesi Gerede’de bulunacaklar, kendilerini ziyaret edeceğiz. Şehitlerimizin ruhuna Kuran_ı Kerim okuması gerçekleştirilecek.”

14 TEMMUZ CUMA GÜNÜ KENT MEYDANINDA FOTOĞRAF SERGİSİ YAPILACAK

Bolu Valisi Aydın Baruş: “14 Temmuz Cuma günü daha önceden Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ve valiliğimizin talimatıyla ilimiz müftülüğü tarafından şehitlerimizin ruhları için Hatmi Şerif okunmasına başlanmıştı. Bu tamamlanan Hatmi Şeriflerin Cuma namazından önce duası yapılacak. Saat 14.00 de ise Kent Meydanı’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü temalı Fotoğraf Sergisi yapılacak. Akşam saat 19.30 da ilimizde bulunan tüm şehit aileleri ve gazilerimiz onuruna Öğretmen Evinde yemek programı düzenleyeceğiz.

15 TEMMUZ CUMARTESİ GÜNÜ TÜRK BAYRAKLARI İLE KENT MEYDANI’NDAN, DEMOKRASİ MEYDANI’NA GEÇİLEREK PROGRAMA DEVAM EDİLECEK

Bolu Valisi Aydın Baruş: “Milli Birlik ve Demokrasi Gününün en yoğun geçeceği program, 15 Temmuz Cumartesi günü başlayacak ve 16 Temmuzda da devam edecek. Bu programımızda akşam saat 21.00 de valilik önünde ki Kent Meydanı’nda vatandaşlarımızın toplanmasıyla başlanacak. Bu kapsamda Ticaret ve Sanayi Odamız tarafından hazırlatılan Türk Bayrakları tüm vatandaşlarımıza dağıtılacak. Bu yürüyüş ve programlar kapsamında Türk Bayrağı haricinde herhangi bir simge veya flama kullanılmayacak.  Herkes elinde Türk Bayrakları topyekûn bir hareket halinde İzzet Baysal Caddesini takip ederek, Demokrasi Meydanı’na intikal edecek. Daha sonra 21.30 dan itibaren de Demokrasi Meydanı’nda, Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programımız başlayacak. Bu program kapsamında saygı duruşu, İstiklal Marşı, Kuran- ı Kerim tilaveti, 15 Temmuz temalı sinevizyon gösterisi, protokol konuşmaları,  15 Temmuz temalı şiirlerin okunması,  15 Temmuz Şehitleri için hazırlanan tablonun şehit ailelerine takdimi,  15 Temmuz konulu yarışmalarda dereceye giren çocuklarımıza hediyelerin verilmesi, ödül töreni gerçekleştirilecek.”

SELA OKUNARAK DEMOKRASİ NÖBETİNE BAŞLANACAK

Bolu Valisi Aydın Baruş: “Daha sonra da programımızın akışına göre Sayın Cumhur Başkanımızın ve Başbakanımızın programlarına canlı bağlantılar yapılacak ve bunlar sinevizyondan gösterilecek. Saat 00.13 de ise tüm camilerden aynı 15 Temmuzda olduğu gibi Sela okunarak Demokrasi Nöbetine başlanılacak, nöbet sırasında da daha önce valiliğimize, belediyemiz tarafından programlanan etkinlikler gerçekleştirilecek. Bu program kapsamında yapılacak etkinliklerde ben tüm sivil toplum kuruluşlarımızın, basınımızın, vatandaşlarımızın gerekli duyarlılığı göstereceklerine inanıyorum. Onları aynı 15 Temmuzda olduğu gibi Bolu’nun tek yürek olduğu gibi bu yürüyüş ve Milli Birlik Demokrasi Günü Etkinliklerine katılacağını umuyorum, davet ediyorum. Bizi zor duruma düşürmek isteyen, milli iradeye ve demokrasiye kasteden kimselere karşı, odaklara karşı bu birliğimizi gösterme günüdür. O gece aynı Mehmet Akif merhumun ifade ettiği gibi ‘ Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez. ‘ mısralarının gerçekleştirileceği bir ortam oluşacağına inanıyorum ve yüreklerimizin toplu vurması için, demokrasi ve milli irade için son derece önemli. Bolu 15 Temmuzuna şehitlerine sahip çıkacaktır. Onların anısını tüm canlılığı ile yaşatacaktır. Buna inanıyorum.”diye ifade ettiler.       

 


Bu haber 1280 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri