09-03-2017 KÜLTÜR_SANAT

Başkanla Sanata Dair Sohbet

BGSD ( Bolu Görsel Sanatlar Derneği) Yönetim kurulu üyeleri ve üyelerinden bir grup Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile sanata dair sohbet için bir araya geldi.

Başkanla Sanata Dair Sohbet

 

Haber: Fatma Marmara

Derneğin sorunları, sanat çalıştayları gibi gündeme ve sanata dair çeşitli projeler üzerinde konuşulan sohbette, Bolu Görsel sanatlar Dernek Başkanı Tülin Esen: “BGSD, görsel sanatların tüm dallarını içeren yapıdadır. Aynı zamanda derneğimizin üyeleri, yaptıkları çalışma ve eserleriyle Bolu’muzun tanıtımına büyük katkı sağlamaktadır. Yine yapılan çalıştaylarla Bolu’ya sanatçıların gelmesi sağlanmaktadır. Sanat bu yönüyle ülkeler arası köprü vazifesi de görmektedir. Bolu da bu amaçla aktif şekilde çalışma hazırlığı içersinde olduk ve olmaya da devam ediyoruz.” diye belirtti.

Bolu Görsel sanatlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Güney, sanatın görsel estetik ve algının insanların ruhsal gelişimlerine önemli katkı sağladığını, Bolu’da yaşayan, resimle, sanatla ilgilenen insanlara da destek vermek istediklerini söyledi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz: “Önümüzdeki süreç dahilinde sanatsal yapıların bir yerde toplanmasını sağlayacağız. Bununda çalışmalarını başlattık. Burası tamamen kültür merkezi, alanı haline dönüşecek. Buralar tamamen sanatçılara, resim olur, fotoğraf olur, sanatla uğraşanlara tahsis etmeyi düşünüyoruz. Burada takriben 140 dönümlük bir alandan bahsediyoruz. Kültürel çalışmaların yapılacağı bir alan haline dönüşecek ve herkes kendini orada bulabilecek.” diye belirtti.

 


Bu haber 1223 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KÜLTÜR_SANAT HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri