20-03-2019 GÜNDEM

Başkan Yılmaz; ‘Türk Dünyasını Kucaklayacak Park’

Bolu’da açılışı yapılan ‘Uluslararası Köroğlu Millet Parkı’ Türk Dünyasını kucaklayıp birleştirecek bir park.

Başkan Yılmaz; ‘Türk Dünyasını Kucaklayacak Park’

 

Türk Dünyasını Kucaklayacak ‘Uluslararası Köroğlu Millet Parkı’  açılışında bilgi paylaşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; “ Köroğlu Türk Dünyasının ortak bir değeri, Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar Köroğlu’nu bilmeyen yok. ‘Benden selam olsun Bolu Beyi’ne’ derken Bolu’yla irtibatlı bir yer. Biz Bolu’da yaşadığını kabul ediyoruz. Ama Azerbaycanlılar Azerbaycan’da yaşadığını, Türkmenistanlılar Türkmenistan’da yaşadığını, Özbekistanlılar Özbekistan’da yaşadığını kabul ediyor. Bu ortak değerimiz bizim. Böyle bir değerle Türk Dünyasıyla kucaklaşmak için çok yoğun bir çaba sarf ettik.” diye belirterek devam etti.

“Türk Dünyasının bütün devletleriyle birleşmek, kucaklaşmak istiyoruz.”

Başkan Yılmaz konuşmasında; “Türksoy öncülüğünde, Türk Dünyasının gönderdiği heykeltıraşlardan oluşan bir jüri sayesinde yarışma yapıldı ve bu yarışmada Türk Dünyasının bütün ülkelerinden, Türkiye’de dahil olmak şartıyla, heykeltıraşlar eserlerini gönderdiler. Bu heyet Kazakistanlı heykeltıraşın eserini 1. seçti ve biz bu çalışmayı hem UNESCO Türkiye temsilcisi, hem TÜRKSOY, hem de Bolu Belediyesi çok ciddi çalışmalarla, heykeltıraşla da görüşerek, ufak tefek değişiklikler yaparak, şuan son şeklini oluşturduk ve buraya koyduk. Bununla biz Türk Dünyasının bütün devletleriyle birleşmek ve onlarla kucaklaşmak istiyoruz. Şuan 8 tane devlet var. 8 tane de özerk cumhuriyet var. 16 devletinde burada kendi yerlerini ayırdık. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde bunların tamamı yapılacak. Onlarda kendilerini burada temsil edecek bir çalışmaya doğru gidecek.  Bu eser sayesinde 8 devlet tek milletiz, hatta 16 devlet tek milletiz. Bunu yaşatmak için bu heykelin buraya dikilmesini sağladık. İnşallah kucaklaşmamıza vesile olur diyorum.”dedi.

“Şuan Geride Kalan Park Düzenlemesini Şehircilik Bakanlığı Yapacak.”

Başkan Yılmaz konuşmasında; “Tabi Cumhurbaşkanımız bir söz verdi. ‘Millet Bahçeleri’ yapılacak diye. Şuan geride kalan park düzenlemesini Şehircilik Bakanlığı yapacak. Ama bu heykelle beraber bu parkta, bizim eski ata sporlarımız gösterilecek. Bunlardan at, ata binme, atlı okçuluk, okçuluk aynı zamanda güreşlerinde yapılabileceği alanlar planladık. İnşallah en kısa zamanda bunları da yaparız. Bu sayede de inşallah burada her yıl yapacağımız kutlamalarda Türk Dünyasının ileri gelenleri, inşallah bakanların, inşallah cumhurbaşkanlarını gelir, burada bu işe sahip çıkar. Kucaklaşmamıza vesile olur diye düşünüyoruz. Böyle bir açılıştayız, böyle bir heykelin dikilişindeyiz. Bütün Türk dostlarımıza, bütün Türk Dünyasına selam ve muhabbetlerimi iletiyoruz. Türkiye’de, Bolu’da onların bir yeri olduğunu unutmasınlar. Türk Dünyasında Nevruz Tepesi sadece Bolu’da var. Nasıl Köroğlu Bolu’da varsa Nevruz Tepesi, ikisiyle beraber Türk Dünyasıyla bizim özel kucaklaşmamız gerekiyor. Bu konuda bütün üzerimize düşeni yapmakla sorumluyuz. Seben’de Nevruz kutlamalarına da inşallah uluslararası çapta başlayacağız.”diye ifade etti.  Haber: Fatma Marmara

 

 

 

 

 


Bu haber 891 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri