22-10-2019 GÜNDEM

Başkan Özcan Köroğlu Parkı’nda Basınla Bir Araya Geldi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Köroğlu Parkı ve heykelin bulunduğu binanın son durumuyla ilgili basına bilgi verdi.

Başkan Özcan Köroğlu Parkı’nda Basınla Bir Araya Geldi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; Bolu Belediyesi’nin tüm koruma çalışmalarına rağmen, Köroğlu Park’ının ve heykelin bulunduğu binanın alkol kullananların mekânı haline geldiğini ve bu kişilerin camları, kapıları kırarak binada büyük tahribatlar yaptığını, basına göstererek anlattı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi tarafından 2017 yılında Alpagut Mahallesi’nde yapımına başlanan ve 90 bin metrekare alan üzerine kurulması planlanan “Uluslararası Köroğlu Parkı” yer tahsisinin, Bolu Belediyesi’nden alınmasından dolayı, burada 7 aydır hiçbir çalışma yapılamadığını belirtti.

“Türk Dünyasının Ortak Parkı Yapılmak Üzere Çalışmalar Başlatılmış.”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Bulunduğumuz alan Hazine tarafından bize 2017 yılında bir proje kapsamında kiralanmış. Köroğlu Park’ı, Türk Dünyasının ortak parkı yapılmak üzere, hazine tarafından 2 yıllık ön tahsisle çalışmalar başlatılmış. Bu çalışmalar kapsamında Bolu Belediyesi, bu görmüş olduğunuz atıl durumda olan müze binasını yapmış. Bunun ihale bedeli 5 milyon 580 bin lira. Bizim tespitlerimize göre paranın tamamı ödenmiş. Yalnız yukarıdaki at kaidesi ve Köroğlu bu rakam haricinde, ona da 5 milyon lira para ödenmiş yani 10 milyon üzerinde, yaklaşık 11 milyon lira Bolu Belediyesinin cebinden para çıkmış. Seçim öncesinde buranın işi tam bitmeden sembolik bir açılış yapıldı. Ondan sonraki süreçte seçim arifesinde Sayın Bakan dedi ki ‘Biz burayı Millet Parkı olarak değerlendirelim. Tahsisi bize verin.’ Bunun üzerine belediyenin tahsisi kaldırılmış ve bunu TOKİ tahsisi verilmek istenmiş, Çevre Şehircilik Bakanlığı üzerinden. Ancak seçime 3 gün kala TOKİ bir yazı yazmış, ‘Burayı Millet Parkı olarak Belediye yapsın.’ demiş”

“Tahsisi Bize Geri Verin”

Şuanda gelinen noktada bu binanın %85’i tamamlanmış, durumdayken Mart ayı itibariyle, tahsis bizden alındığı için şuanda biz buraya bir çivi dahi çakamıyoruz. Su yalıtımıyla ilgili problemler var. Sık sık temizliği yaptırdığımız halde, kontrolünü yaptırdığımız halde burada kötü niyetli insanlar gelip alkol alıyor, camlarını kırıyor, maalesef bunun önüne geçemiyoruz. Şu anda buranın tahsisi Bolu Belediyesinde değil.  ‘Millet Bahçesi’ yapalım demişler. Geldiğimiz noktada TOKİ Millet Bahçesi yapmaya yanaşmıyor, dolayısıyla burası sahipsiz bir yer. Şu anda Hazine adına tescilli.. Biz geri kalan imaratını yapıp hizmete açmak istiyoruz. Bununla ilgili ‘tahsisi bize geri verin’ diyoruz. Bununla ilgili henüz bir cevap vermediler; ‘Hayır’ da demediler, ‘Evet’ de demediler. Ama burası bir kış geçirecek.  Mart ayında yüzde 85 tamamlanmıştı. Şimdi bir geri gidiş var. Ama üzerine bir kış daha geçerse daha da geri gitmiş olacak. Milletin parası burada heba edilmiş olacak” diye belirterek devam etti.

“Ya Burayı TOKİ Alsın ya da Bize Tahsisi Geri Versinler.”

Başkan Tanju Özcan; “Ben buradan tüm siyasilere sesleniyorum. Sayın Bakana da sesleniyorum. Bu tabloyu kimse görmemezlikten gelmesin. Milletvekillerine de aynı şekilde sesleniyorum. Ya burayı TOKİ alsın millet bahçesi olarak hizmete sunsun ya da ikinci seçenek olarak bize tahsisi geri versinler, biz de adı millet bahçesi olmak kaydıyla belediye olarak biz tamamlayalım. Bizim açımızdan hiçbir sıkıntı yok. En kötüsü bu şekilde kalması.. Tahsis biz de olmadığı halde, burayı koruma görevi de bize de ait değil ama biz belediye olarak burayı korumak için sürekli bir personel görevlendirip, temizliğini yaptırıyoruz. Yollarına malzeme dökmek suretiyle, girişi engellemek suretiyle kapatarak burayı korumaya ve kollamaya çalışıyoruz. Bolu halkının cebinden para çıkmış ve burası terk edilmiş. Ne müdahale ediyorlar, ne müdahale etmemize izin veriyorlar.

“Bina Böyle 1-2 Yıl Kalırsa Heykel Gözümüzün Önünde Çökecek”

Hukuken hiçbir şey yapamıyoruz. 2 ayı geçti Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü’ne dilekçeyle tahsisi geri istiyoruz. ‘Verin bize, adı Millet Bahçesi olsun, biz bunu kabul ediyoruz. Biz yapalım, yazık günah, alkol alınıyor burada ve alkol alındıktan sonra kötü niyetli kişiler binaya zarar veriyorlar. Zaten su yalıtımı ile ilgilide problemler var. Acele şekilde tamamlanması gerekir.’dedik. Neredeyse yalvardık ama sonuçta Bolu Halkının parası burada heba olup gidecek. Bu bina böyle 1-2 yıl atıl durumda kalırsa heykel gözümüzün önünde çökecek, devrilecek.”diye ifade etti.

“Binayı Faaliyete Geçirmemiz Lazım.”

Binaya dokunulmadığı sürece çürümenin de devam edeceğinin altını çizen Başkan Özcan; “Ak Parti İl başkanı ile görüştüm. Bana, ‘Bizim bakanımız bu konuda söz verdi, biz burayı TOKİ’ye yaptırtacağız.’ dedi. Ancak bu görüşmenin üzerinden yaklaşım 1 buçuk ay geçti. Biz burayı TOKİ yapmasın, tamamlamasın demiyoruz. Yeter ki tamamlansın. Adının ne olduğunun hiçbir önemi yok. Nurettin Başkan’a da söyledim. Burayı bize verin, biz projede bazı ufak tefek değişiklikler yaparak, burayı halkın hizmetine sunalım. İlk olarak bu binayı tamamlamamız lazım. Su yalıtımı ile ilgili problemler var. Bu bina çürümeye devam edecek. Önce orayı tamamlamamız lazım, sonra çevre düzenlemesini yapacağız hızlı bir şekilde. Binayı faaliyete geçirmemiz lazım. Burada müze de var, kafe olarak planlanmış alan da var ama bunların tamamlanması gerekiyor. Tamamlanabilmesi için tahsisin bize verilmesi gerekiyor. Hayır, size vermiyoruz derlerse de TOKİ tamamlayacak diye söz istiyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Bolu halkının su paralarından, emlak vergilerinden ödenmiş bir para var burada. Burayı yapmazlarsa ya da tahsisini bize vermezlerse, biz verdiğimiz parayı ilgili bakanlıktan veya hazineden kuruşu kuruşuna isteyeceğiz. Yazık günah” ” diye ifade etti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; Bina içindeki tamamlanmamış merdiven boşlukları ve çevresinde yetersiz gelen güvenlik önlemleri nedeniyle, burada alkol alanların bir kazaya maruz kalması durumunda, bunun sorumlusunun kim olacağı bile belli değil diye belirtti. Haber: Fatma Marmara

https://www.youtube.com/watch?v=N-WkxG7oaUQ&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=njx8sNmZ4tM&feature=youtu.be

 

Bu haber 933 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri