18-03-2017 KÜLTÜR_SANAT

Ayşe Yamaner’in Resim ve Tezhip Sergisi Açıldı

Bolu Görsel Sanatlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi de olan Sanatçı Ayşe Yamamer’in Resim, Tezhip ve Çini eserlerinden oluşan sergisi açıldı.

Ayşe Yamaner’in Resim ve Tezhip Sergisi Açıldı

Haber: Fatma Marmara

Bolu Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve çok sayıda sanatseverin katıldığı sergi, Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat merkezinde 17 Mart 2017 tarihinde açıldı.

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 102. YILINI ANIYORUZ

Sanatçı Ayşe Yamaner, açılış konuşmasını: “Hobi olarak başladığım bu yağlıboya çalışmalarımın yanında tezhip ve çini çalışmalarımı da sizlerin beğenisine sunuyorum. Bu güzel duyguları hep birlikte paylaşmak beni çok mutlu edecek. Renkli bir hayat çeşitlilik, çeşitlilikse çağdaşlığı getirir. Atatürk’ün dediği gibi ‘ Ulusların refah ve mutluluğa ulaşmasında ki en önemli kapı çağdaş olmaktan geçmektedir.’ Atatürk bu görüşünü şu veciz sözleri ile pekiştirmiştir. ‘ Yüksek uygarlığın merdiveni sanattır.’  Yarın 18 Mart’ı ulusça anıyoruz. Büyük önderimiz Mustafa kemal Atatürk’ün komutasında, binlerce Türk askerinin mücadelesi ile kazanılan ve batıda işgal birliklerinin tamamının kovulmasını sağlayan savaşlardan biri olan ‘ Çanakkale Zaferi’nin’ 102. yılını anıyoruz. ‘Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı. Düşün altında binlerce kefensiz yatanı’ diyor ve bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” diyerek tamamladı.

Bolu Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, sergi açılışında ‘ Çanakkale Zaferimizin’ bir gün öncesi arifesinde, resim ve tekzip sanatı sergisini hazırlayan Sayın Ayşe Yamaner’in böyle güzel bir sanatsal sergisini, hep birlikte açmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kendisi, duygularını, düşüncelerini çok güzel ifade ettiler. Büyük önder Mustafa kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi her zaman ‘Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından bir tanesi kopmuş demektir. Sanatçıya sanata daha çok önem veriniz.’ Bu anlayış içersinde, böyle sanatsal eserleri oluşturup ortaya getirenleri daha çok tebrik ediyor, kutluyoruz. Sanata destek verenleri tebrik ediyorum” diye belirtti.

Sanatseverler; “Ayşe Yamaner Resim ve Tezhip Sergisini” Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat merkezinde 23 Mart 2017 tarihine kadar ziyaret edebilecekler.


Bu haber 1681 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KÜLTÜR_SANAT HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri