08-05-2017 KÜLTÜR_SANAT

"AVANAK" SAHNEDEYDİ

Bolu Bölge Tiyatrosu'nun hazırlamış olduğu "Avanak" adlı vodvil oyunu 07 Mayıs 2017 Pazar günü saat 19.30 da Bolu İl Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluştu.

Yönetmenliğini Onur Yamak, Sanat Yönetmeni Akif Çodur’un yaptığı, Georges Feydeau yazdığı "Avanak" adlı oyun, geniş bir oyuncu ekibi ile sahne aldı.

Oyun sonrası konuşma yapan Yönetmen Onur Yamak: “ Geçen dönem ki kursiyerlerimiz ve deneyimli oyuncularımızla karıştırarak yaptığımız bir vodvili sahneledik. Bir buçuk yıl önce aynı yazarın “ Bit Yeniği” oyununu oynamıştık. “Avanak” oyunuyla bu senenin komedi sezonunu bitirmiş olduk. Bu sene 7-8 oyun yaptık ve hemen hemen hepsinde de belli bir sayının üzerine çıktık. Bu sayede ayakta duran bir tiyatro ve daha da iyiye giden bir tiyatro olacak. Daha çok festivallere giderek daha çok ödül alarak, geçen yıl aldığımız ödülün üzerine koymaya çalışıyoruz.” diye belirterek devam etti.

Onur Yamak: “10.05.2017 Çarşamba günü “Ada” adlı iki kişilik bir oyunumuzu sahneleyeceğiz. Ardından 15 Mayıs 2017 Pazartesi günü de William Shakespeare’in “Macbeth” oyununun galasını yapacağız. Çok güzel bir çalışma ve yorum yaptık. Az dekor çok oyun ve oyunculuk yorumu ile bir “Macbeth” sahnelemek istiyoruz. 20 ve 24 Mayıs 2017 de yine aynı oyunla sahnede olup, sezonu kapatacağız. Ardından ramazan etkinliklerimiz de Karagözcüyüm ve “ Karagöz” ile sahne alacağım.  Sürekli bir şeyler üretmeye çalışıyoruz ve bu üretimde de sadece ve sadece ‘Sanat, toplum için sanat ve sanat için sanat’ denilen, bütün kavramların içinde bulunduğu bir sahne filmi ortaya koymaya çalışıyoruz. Bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı. Haber: Fatma Marmara


Bu haber 1629 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KÜLTÜR_SANAT HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri