17-07-2017 GÜNDEM

ATATÜRK’ÜN BOLU’YA GELİŞİNİN 83. YILI KUTLANDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Bolu'ya gelişinin 83'üncü yıl dönümü Bolu’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

ATATÜRK’ÜN BOLU’YA GELİŞİNİN 83. YILI KUTLANDI

 

Kutlama etkinliklerine Bolu Valisi Aydın Baruş, Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Garnizon Komutanı Alpay Muammer Alper, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, askeri personeller, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Uğur Mumcu Parkında başlayan etkinlikte yapılan folklor gösterisinin ardından, Bolu Belediye Bandosu ve kortej eşliğinde Anıt Park'a kadar "Atatürk'e Saygı Yürüyüşü" gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından ardından Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Vali Aydın Baruş, Ata’nın huzuruna çelenk koyduktan sonra ise duygularını yazdığı anıt özel defterini imzaladı. Milli sporcular Sercan Demir ve İlkay Oğuz, Bolu Valisi Aydın Baruş’a Türk bayrağı armağan etti. Vali Baruş, öğrencilerden teslim aldığı bayrağı üç kez öperek alnına koydu.

17 Temmuz 1934 tarihinin Bolu halkının gönlünde özel bir önem taşıdığını belirten Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz konuşmasında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk kez Bolu’ya gelişinizin 83. yıldönümünü, bugün aynı heyecan içinde kutluyoruz. İlimizi şereflendirdiğiniz 17 Temmuz 1934 tarihi, Bolu halkının gönlünde özel bir önem taşıyor. Büyüklerimizden dinlediğimiz bu coşkuyu, bu sevinci, her yıl ilimizdeki kutlamalarda yeniden yaşamaya, yaşatmaya çalışıyoruz. Büyüklerimizden dinlediğimiz bu coşkuyu, bu sevinci, her yıl ilimizdeki kutlamalarda yeniden yaşamaya, yaşatmaya çalışıyoruz. Tarihçiler ‘Keşke Bolu’yu Ankara’dan önce görseydim’ dediğinizi yazar. Bizler, 83 yıl önceki Bolu’yu bugün sizin gözünüzden hayal ettiğimizde, memleketin her yeri gibi kutsal bir vatan toprağı, fedakâr bir halk ve Allah’ın lütfu bir doğa akıllarımızda canlanıyor. Bolu yerel yöneticileri olarak hizmet verdiğimiz bu güzel ili, bugün dünyanın en yaşanabilir kentlerinden kılmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Hizmetlerimizde millet egemenliğini esas kıldığınız dünyaya örnek yönetim anlayışınızdan ilham ve halkımızdan aldığımız güçle, Türkiye Cumhuriyeti’ni daima ileriye taşımayı hedefliyoruz. Aziz hatıranızı saygı ve minnetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun…”diye ifade etti.

Bolu Valisi Aydın Baruş konuşmasında: “Dünyaya örnek olan destansı bir istiklal mücadelesi neticesinde liderliğinizde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin kalkınması için büyük bir azimle çalışan Bolu halkı, bugün de ülkemizin gelişmesi ve hedef gösterdiğiniz muasır medeniyetler seviyesine erişme yarışında emin adımlarla daima ileriye gitmesi için kararlılıkla çalışmaya devam etmektedir. Nesillerimizi milli ve manevi değerlerimize layıkıyla sahip çıkabilecekleri bir şuurla, yetiştirmenin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Aziz Milletimizin, bu toprakları vatan edindiği günden beri, yurdumuzu işgal etmek ve kardeşliğini ifsat etmek için uğraşan dış ve iç güçlere karşı verdiği mücadele azmini şiar edinmeyi görev biliyoruz. Bolu olarak, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi bugün de, ülkemizi ve milletimizi esaret altına almak isteyenlere karşı mücadelemizi sürdürüyor, istiklal ve istikbalimize aynı kararlılıkla sahip çıkmaya devam ediyoruz. Sizin ve Aziz Şehitlerimizin her türlü zorluk ve imkânsızlık içerisinde mücadele ederek kurduğu ve bizlere miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsızlığını muhafaza etmek, muazzez vatan topraklarının bütünlüğünü korumak ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında kederde sevinçte tek millet olarak yaşamak için her fedakârlığı göstermekte kararlıyız.” diye belirtti.


Bu haber 1224 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri