18-10-2019 GÜNDEM

2019 Yılı Özel İdare Projeleri Gerede İle Son Buldu

Özel idare destekli yem bitkileri tohumluğu dağıtımı ve yöresel ürün yetiştiriciliğini geliştirme projesi kapsamında Bolu Gerede ilçesinde 3.500 kg macar fiği ve 1.700 kg İza buğdayı tohumluğu yetiştiricilere dağıtıldı.

2019 Yılı Özel İdare Projeleri Gerede İle Son Buldu

Dağıtım törenine Gerede Kaymakamı Cengiz ÜNSAL,Gerede Belediye Başkanı Mustafa ALLAR, İl Müdür Yardımcısı Hasan TAŞ,  Gerede İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mutlu YILDIZ, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nusret ZENCİRCİ ve vatandaşlar katıldı.

Gerede Müftülüğü toplantı salonunda konu hakkında sunum yapıldıktan sonra tohum dağıtım etkinliğine geçildi.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İzzet MURAT; “İlimizde yöresel ürünlerin yaşatılması ve sürekliliğinin sağlanması amacıyla İl Özel İdaremizin destekleriyle İza buğdayının ait olduğu topraklarda sürekliliğinin sağlanması hedeflenmektedir. Besin değerleri ve sağlık açısından piyasanın aranan değerlerinden olan İza, artan talep ile üreticilerimizi olduğu kadar bizleri de heyecanlandırmaktadır. Gerede İlçemiz ve ilimize hayırlı olsun. Bunun yanında yem bitkileri desteğimiz ile hayvancılığın ana hammaddelerinden olan kaba yem ihtiyacının karşılanması hedeflenmektedir. Sayın Valimiz, vekillerimizi Özel idaremiz ve emeği geçenlere kurumum ve şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.

 


Bu haber 885 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri