Bolu’da 5. Uluslararası Mutfak Günleri Başlıyor
Tarih: 11-03-2019 22:16:00 Güncelleme: 11-03-2019 22:16:00 + -


Bolu’da bu sene 5.’si düzenlenecek olan “Uluslararası Mutfak Günleri” basın toplantısı yapıldı.

Bolu’da 5. Uluslararası Mutfak Günleri Başlıyor

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediyesi tarafından bu sene 5.’si düzenlenecek olan “Uluslararası Mutfak Günleri” basın toplantısı 11 Mart 2019 Pazartesi günü Park Cafe’de yapıldı.

Basın toplantısına Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bolu Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü Güler Mert, İzzet Baysal Abant Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Vural, Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği (YEPAD) Başkanı Sadullah Önal ve dernek yöneticisi aşçılar ile basın mensupları katıldı.

Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği (YEPAD) tarafından organize edilen, 15-16-17 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan 5’inci ‘Uluslararası Mutfak Günleri’nde’ bu sene toplam 300 aşçı yarışacak.

Başkanlığını Dünya Aşçılar Birliği (WACS) Başkanı Thomas Andreas Gugler’in yapacağı jüride, Slovenya, Mauritius, Ukrayna Mısır, Suudi Arabistan, Katar, Lübnan, Flipinler, Makedonya, Bulgaristan, Almanya, İngiltere ve Türkiye gibi 14 ülkenin usta şef ve deneyimli aşçıların yer alacağı üyeler bulunuyor.

“81 Vilayetin Hiç Birine Gitmemiş, 3. Kez Sadece Bolu’ya Geliyor.”

Toplantıda il konuşma yapan Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği (YEPAD) Başkanı Sadullah Önal; “15-16-17 Mart Bolu “Uluslararası Mutfak Günleri’ Dünyada çok öneme sahip olan bir organizasyon ama maalesef bunu biz Bolu’da pek göremiyoruz. Sağ olsun Alaaddin ve Emine başkanımız bize sonuna kadar destek verdiler. Dünya aşçılar birliği başkanı 3. kez sadece Bolu’ya geliyor, 81 vilayetin hiç birine gitmemiş, sadece Bolu’ya geliyor, bunu dahi kullanamıyoruz. Bu sene daha iyi olmasını ümit ediyoruz. İnşallah daha iyi olacak. Allah razı olsun, yönetimdeki arkadaşlarımın hepsi de çok büyük destek verdiler. Çok iyi hazırlanmış bir ekip var. 71 ülkeye kadar çıktık biz geçtiğimiz yıl. ‘Bolu Uluslararası Mutfak Günleri’ ile İzmir’de bir üniversite tarafından düzenlenen bir ödül töreninde ‘Gastronomi Ödülünü’ aldık.” diye belirtti.

“Bolu’da Uygun Bir Habitat, Uygun Bir İklim, Uygun Bir Ortam Var.”

İzzet Baysal Abant Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Vural konuşmasında; “5. Uluslararası mutfak günleri programına öncülük eden, 2014 yılında bu programı başlatan Bolu Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz’a, başkan yardımcımıza, sosyal işler müdürümüze, derneğimize, özellikle Yeniçağ Aşçılar Derneğimize çok teşekkür ediyoruz. Bolu aşçılığın yatağı, aşçılığın merkezi.. Tabi Bolu’da uygun bir habitat, uygun bir iklim, uygun bir ortam var. Bununla ilgili gerekli öncülüğü başkanımız yaptığı için biz bugün 5.’sini yapabiliyoruz. Bu yıl farklı olarak Gerede şak şak helvası, Dörtdivan’ın kazını, Mengen kaldırık yaprağı ile sarmasını, Seben’in IZA Buğdayı, Göynük Bombay Fasulyesini, Mudurnu kaşık sapını, Kıbrıscık pirincinden Kıbrıscık pilavını Cuma günü hazırlayıp mutfak günlerinde Turizm Otelcilikte bunları herkese sunacağız. Yerel ürünlerin, yerel değerlerin üzerindeki bu tozun, bu külün alınıp, bütün Dünya’ya, bütün Türkiye’ye tanıtımı noktasında üzerimize düşen vazifeyi en iyi şekilde yapmaya gayret göstereceğiz. Ben bu işin mihmandarı Başkanımız Alaaddin Bey’e tekrar çok teşekkür ediyorum. Çünkü 2014 yılında bunu başlatmasaydı, biz bugün bunları konuşuyor olmayacaktık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“Bolu Deyince Aşçılar Diyarı Olarak Adlandırılır, Akıla Gelir.”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz konuşmasında; “Bolu deyince aşçılar diyarı olarak adlandırılır, akıla gelir. Burada Mengen ilçemiz biraz daha öne çıkar. Alaycı aşçılarıyla Bolu Türkiye mutfağında, mutfağı en iyi işleyen ve sunan pozisyonda olmuş hatta dünyada da yer etmiş. Amerika’da Necip Usta Hilton Otellerinin aşçıbaşı, kitapları da yaşıyor. Biz şehir olarak aşçılığı çok öne çıkartamadık. Biraz çıkarmaya başladığımızda ilçelerimizden sesler yükseldiği için sanki ilçelerimizle atışıyormuş gibi havaya girmek istemedik. Aşçılıkla, Bolu’nun kaderini birleştirmek için biraz geç kaldık. Şu an 5.’sini Yeniçağa Aşçılar Derneğimiz ile beraber yapıyoruz. Başlangıçta böyle bir destek veren ve bizi bu konuda yüreklendiren artık başaralım diyen Yeniçağa’daki aşçılarımıza ve derneğine, başta başkanları olmak şartıyla çok teşekkür ediyorum.”diyerek devam etti.

“Mezun Öğrencilerimiz Türk ve dünya Mutfağında Çok Büyük Hizmet Ediyorlar”

Başkan Yılmaz; “4 yıldır birçok uluslararası katılımcının hatta dünya aşçılar birliği başkanının da katıldığı organizasyonu gerçekleştirmiş olmamıza rağmen belki bunun duyurusunu çok iyi yapamıyoruz. Bu konuda sizlere ihtiyacımız var. Çünkü Bolu marka bir şehir olacak ve zaten oluyor ama bu marka şehir olurken de aşçılığını çok iyi değerlendirmesi lazım. Köroğlu’nu çok iyi değerlendirmesi lazım, bunların hepsine de adım adım başladık ve devam ediyoruz inşallah. Aşçılığımız alaylı başladı mektepliye dönüştü. Üniversitemiz, gastronomi merkezimiz aynı zamanda lisedeki okullarımız açısından biz çok başarılıyız. Müdürümün öğrencileri de yarışmalarda birçok başarılar aldı ve bizi gururlandırdı. Yeniçağa ve Mengen’deki okullarımızda öğrencilerimiz hiç işsiz kalmayacak şekilde şuan Türk mutfağı, hatta dünya mutfağında çok büyük hizmet ediyorlar. Belediye başkanı olarak gittiğimiz her yerin aşçısı bizim geldiğimizi duyunca, bize mutlaka ilgili davranır, böyle bir ilin belediye başkanı olmaktan da hep onur duymuşuzdur. Şehrimizde bir aşçılık heykeli koymak istedik. Hazırlığını da bitirdik. Heykel deyince farklı algılar oluşmasın diye Köroğlu Heykelini diktik, şuan onu bıraktık. Bolu inşallah aşçılık deyinde merkez olarak kalacak. Bununda öncülüğünü yapacak olan Yeniçağa Aşçılar Derneğimiz. Önümüzdeki süreçte de Mengen’i ayırmadan müşterek organizasyonları yapacağız. Ya Mengen’de başlar burada bitiririz ya Bolu’da başlar Mengen’de bitiririz. Yani bunları da yapmak durumundayız, Mengen ayrı bir yer değil, Mengen bizim ilçemiz.”diye ifade etti.

Bolu 5. “Uluslararası Mutfak Günleri” Programı

15 Mart Cuma günü saat 09.00- 11.30 arası yemek yarışmaları ile başlayacak. Cuma Namazından sonra kortej yürüyüşü ve ardından saat: 14.00 açılış yapılacak. Saat: 15.00-19.00 yarışmalarla devam edecek.

16 Mart Cumartesi günü saat: 09.30- 19.00 arası yarışmalarla devam edecek

17 Mart Pazar günü saat: 09.00-19.30 okul ekipleri gösterileri ve ardından saat: 19.30 da gerçekleşecek olan ödül töreni ile son bulacak. Haber: Fatma Marmara

 




Bu haber 994 defa okunmuştur.

YORUMLAR



Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri