8 Mart Kadınlar Gününde, Bolu’da Kadın Dayanışması
Tarih: 09-03-2018 17:08:00 Güncelleme: 09-03-2018 17:08:00 + -


8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde Bolu Kadın Dayanışmanın organize ettiği bir dizi etkinlik gerçekleşti.

8 Mart Kadınlar Gününde, Bolu’da Kadın Dayanışması

 

Bolu Kadın Dayanışmanı Organizasyonunda gerçekleşen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri 08 Mart 2018 Perşembe günü saat 12.30’da Bolu Belediyesi Bandosu eşliğinde, Demokrasi Meydanı’ndan Anıt Park’a kadar yürüyüşle başladı. Bolu Anıt Park’ta ki program çerçevesinde Atatürk Anıtı'na çelenkler sunulup, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Etkinliğe; Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Eşi Güler Yılmaz Hanım, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Biçen,  Bolu Kadın Dayanışma Derneği Üyeleri, kurum ve kuruluşların müdürleri ve çok sayıda halk katıldı.

“Kadın; Küçük Şeylerden Mutlu Olan, Mutlu Olmasına Sebep Olanı Unutmayandır”

Anıt Park’ta ki programda, Bolu Kadın Dayanışması adına konuşan Bolu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hacer Aşık;“İnsanların devamı için kadının olmazsa olmaz. En büyük dertlerin dertlisi, en büyük mutlulukların başındaki kahramandır kadın. Küçük şeylerden mutlu olan, mutlu olduğunu da mutlu olmasına sebep olanı da unutmayandır kadın. Hep zarar gören ama kimseye zarar vermeyendir kadın." diye konuştu.

Yürüyüş ve panellerle, pankartlar ve stantlarla pek çok konuya dikkat çekilen etkinliğin, saat 19.00’da Bolu Sanayi ve Ticaret Odasında devam eden programında, panel ve kokteyl gerçekleşti.

“Kanserde Erken Teşhis” İçin Tarama Yapılmasının Önemi

Panelde; Doç. Dr. Ümmühan Üyetürk Kadın Sağlığı (kadın Kanserleri) konusunda sunum yaparak, “Kanser Tarama Programı” kapsamında “Kanserde Erken Teşhis” için tarama yaptırmaya halkı davet etti. Yrd. Doç. Zuhal Güler Kadın ve Yaşlılık konularını ele aldığı sunumda ise kadınların daha uzun süre yaşadıklarını ama daha çok hastalandıklarını, ancak erkeklerin daha önce öldüklerini söyledi. Ayrıca hareketli hayat geçirmenin, Sağlıklı beslemenin ve gülen yüzlerin hayatta daha sağlıklı ve kaliteli yaşamak için önemli olduğuna dikkat çekti.

“Kalınbağırsak Kanserlerine Dikkat Çekmek İçin Pankart Açtılar.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Ekibinin halk oyunları gösterileri ardından, gösteri yapan ekip kalınbağırsak kanserlerine dikkat çekmek için pankart açtı. Çiçek takdimlerinden sonra katılanlara kokteyl verildi. 

 




Bu haber 1290 defa okunmuştur.

Etiketler :

YORUMLAR



Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri