Recai Şeyhoğlu’nun İki Yeni Kitabı Yayınlandı
Tarih: 11-02-2017 06:49:00 Güncelleme: 11-02-2017 06:49:00 + -


Kütüphaneler zinciri ile tanınan, yurdumuzun değişik yerlerinde 46 kütüphane açan Yazar Recai Şeyhoğlu’nun iki yeni kitabı kitapçılardaki raflarda yerini aldı.

Recai Şeyhoğlu’nun İki Yeni Kitabı Yayınlandı

Haber: Fatma Marmara

Bugüne kadar öykü, söyleşi, çocuk edebiyatı, araştırma, gezi notları ve deneme alanlarında 18 kitabı yayımlanmış olan Recai Şeyhoğlu’nun '' İkizlerim oldu! ''  dediği iki yeni kitabı ‘El yazısı ve O Günlerden Kalanlar’ isimli kitapları aynı anda çıktı.

‘El yazısı’ kitabında: dayısı Ergül Yılmaz, dedesi Şiribey, annesi, babası, Yekta Güngör Özden, Aziz Nesin, Ali Nesin, Osman Bolulu, Vedat Günyol'un el yazılı mektupları bulunuyor. Yine 50 yıl öncesinde tutmaya başladığı hatıra defterindeki akraba, arkadaş  ve dostlarının kendisine yazdıklarının yer aldığı kitapta, annesi Rasime Şeyhoğlu'nun  kütüphane açılışlarında söylediği deyişler ve şiirler de  kendi el yazısıyla yer alıyor. Annesi Rasime Şeyhoğlu'nun hatıra defterinden de mini anılarının yer aldığı kitapta, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in de  bir yazısı ile yazarın kendi el yazısıyla  iki denemesi de bu kitabında bulunuyor. Yazar Recai Şeyhoğlu verdiği mesajında da: '' Ey anne ve babalar, öğretmenler, ey öğrenciler duygularınızı- düşüncelerinizi lütfen el yazısıyla yazınız. '' diye belirtiyor.

‘O Günlerden Kalanlar’ adlı kitabı ise düne, çağa olan tanıklığı okurlarıyla paylaşıyor.

Yazar Recai Şeyhoğlu’nun yayımlanmış kitaplarından bazılarının  ( Tonguç, Tarihin Coğrafyası, Aydınlık Adına Susmayanlar, Haziranda Bahar ) geliri İsmail Hakkı Tonguç  adına yapılan ve bugün adı Yücel Tonguç olan ortaokulun yapımına, diğer iki kitabının geliri ise Çağdaş Görmeyenler Derneği ile Eğitim- Sen 1 Nolu Şubeye bağışlandı. 17. kitabı ' Cumhuriyet Kızının Ardından ' ı ise Karşıyaka Belediyesi basıp dağıttı.

'' Benim için önemli olan kitabın geliri değil,  düşüncelerimin paylaşılmasıdır. '' diyen Şeyhoğlu, şimdi ise İran dosyası hazırlamakla meşgul. ''

                   




Bu haber 1167 defa okunmuştur.

Etiketler :

YORUMLAR



Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR_SANAT HABERLERİ

Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri