Rover Türkiye Bolu’da Kimsesizlerin Yanındaydı
Tarih: 12-12-2016 02:24:00 Güncelleme: 12-12-2016 02:36:00 + -


Türkiye’nin çeşitli illerinden gelerek, İzzet Baysal Otelcilik Turizm ve Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde toplanan Rover Türkiye Grubu, Bolu’da Kimsesiz ve Engelli Çocuklarla tüm günü birlikte geçirdi.

Rover Türkiye Bolu’da Kimsesizlerin Yanındaydı

Haber: Fatma Marmara

Türkiye’nin yaklaşık 15 ilinden 47 araçla, eşleri ve çocuklarıyla birlikte 130’dan fazla kişi olarak Bolu’ya gelen Rover Türkiye Grubu, Bolu’da Semiha Şakir Spastik Çocuklar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ki Kimsesiz ve Engelli Çocukları ziyaret ederek, onlarla oyunlar oynayıp hediyeler verdiler. Ardından Rover Türkiye grubu ve aileleri, kimsesiz çocuklarla birlikte, Abant Gölü’nde piknik yaptılar.

Rover Türkiye Grup Yöneticisi Samet Öz: “Biz Rover Türkiye Ailesi olarak buraya anlamlı bir organizasyon için geldik. Kimsesiz ve engelli çocuklarımıza yardım olarak düzenlediğimiz bu organisazyonla çocuklara aldığımız hediyeleri takdim edip, daha sonra da Abant Gölü’nde o çocuklarımızla birlikte mangal yaptık. Çocuklarla oyunlar oynayıp, vakit geçirirken, bizler de grup üyeleri ve aileler olarak sohbet ettik. Bu etkinliğe herkes çocuğu ve eşi ile geldi.  Çünkü Rover Ailesi olarak hepimizi büyük bir aile olarak görüyor, bu şekilde de seslendiriyoruz.  Ayrıca bu etkinliğimizde Trafik Kazası Mağdurları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özkan Bey ve avukatlarımız yanımızda ve araçlarımızla ilgili bizleri bilinçlendirmek adına burada bizlere brifing verdiler.” açıklamasında bulundu.

Rover Türkiye Grup Yöneticilerinden Erdinç Kartal: “Daha öncede Bartın ve Amasra’da etkinlik yaptık. Sonuçta hepimiz her zaman her şeylere çok iyi uzanabiliyoruz ama kimsesiz ve engelli çocuklarımızın bir aileye ihtiyaçları olabilir. Büyük şehirlerde bir şekilde tamamlanıyor fakat kimsenin olmadığı yerlerde bunları tamamlamak, bilinçli insanları uyandırmak amacı ile bu etkinliği düzenledik. Bir sonraki buluşmamızda da huzur evinde ki yaşlılarımızı ziyaret etmeyi düşünüyoruz. Yine Bolu olabilir, Yeniçağa olabilir ya da başka bir il olabilir. Nerede ihtiyaç var, onu araştırıyoruz ve ona göre hareket ediyoruz. O çocukları kaç kere ziyaret ediyoruz, düşünüyor muyuz? Geçenlerde biliyorsunuz bir yurt yangını oldu. Biz aslında buraya gelerek o çocukların kaldığı yerleri de görmek istedik. Yoksa biz o çocuklara uzaktan maddi yardım yapmak istesek, oradan bir hesap numarası ister ve göndeririz. Biz elimizden geldiğince onlara destek olduk. Umarım güzel şeyler olur. Umarım insanları bilinçlendirmek ve uyandırmak adına bir etkinlik olur.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü  Timuçin Eren, Rover Türkiye Grubu ile yaptığı konuşmasında: “ 1998 yılında inşa edilen bina ilk açıldığı zaman ilk yardım hastanesi olarak hizmet vermiş. 2001 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına Rehabilitasyon Merkezi olarak devredilmiş.  Kurumumuz, 2001 yılından beri de burada kimsesiz engelli çocuklara hizmet vermektedir. 40 kapasiteli olan bu kurum dışında, iki tane şehir merkezinde evimiz var. Orada da kendi yaşamlarını idame ettirebilecek engelli çocuklarımız kalmakta. 8 çocuğumuz evimizde, 35 tane çocuğumuz da burada olmak üzere toplam 43 tane çocuğa hizmet veriyoruz. Yatılı, 24 saat hizmet veren bir kuruluş. Burada ki çocuklarımızın çoğunluğu Milli Eğitime bağlı okullara gidiyorlar. Diğer çocuklarda fizik tedavi veya özel eğitim konusunda kurum içerisinde eğitimlerini alıyorlar. Gönüllü olan, dışarıdan bağışlara açığız. Kurumun derneği de var. Ziyaretiniz için sizlere teşekkür ederim.” diye belirtti.




Bu haber 2203 defa okunmuştur.

Etiketler :

YORUMLAR



Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri