Bolu “Uluslararası Köroğlu Park” Çalışmaları Hızla Devam Ediyor.
Tarih: 17-02-2018 00:08:00 Güncelleme: 17-02-2018 00:19:00 + -


Bolu Köroğlu Parkındaki Köroğlu heykelinin kaidesinde 5 metreye gelindi.

Bolu “Uluslararası Köroğlu Park” Çalışmaları Hızla Devam Ediyor.

 

Bolu’nun tepe noktasında, 75 bin m² alan üzerinde, toplamda kaide yüksekliği 40 metreyi bulacak olan ve bu yüksekliğin üzerine 15 metre büyüklüğünde Köroğlu Heykelin dikileceği, “Uluslararası Köroğlu Parkı”nda inşaat çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor.  

BOLU’NUN KUZEYİNE KÖROĞLU PARKINI YAPIYORUZ.

“Uluslararası Köroğlu Park” alanındaki Köroğlu Heykeli kaidesini Bolu basını ile birlikte dolaşarak, burada yaptığı incelemelerin ardından açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; “ Bolu turizm kenti olacak, spor kenti olacak. Sporun her branşının kamp merkezi olacak. Sağlık kenti olacak ve üniversite kenti olacak. Geldiğimizden bu yana buna yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bolu özel bir coğrafya, özel bir coğrafyada da özel bir şehir oluşturmaya çalışıyoruz. Parklar anlamında da bir tane şehrin tam ortasında Atatürk Orman Parkı yaptık. Geçmişini hatırlayanlar bilirler. O, yaşamaya başladı. Karaçayır’da büyükçe bir park yaptık. Güney rahatladı. Bolu oraları görmeye başladı, rahatladı. Bolu sokağa çıktı. Şu anda ise Bolu’nun kuzeyine Köroğlu Parkını yapıyoruz. Köroğlu Parkı’nın konumu, yeri, amacı sadece şehir içerisinde bir park olmakla kalmıyor. Köroğlu Parkı aynı zamanda Türk dünyasıyla ortaklaşa yaptığımız bir park.” diye belirterek sözlerine devam etti.

35 METRE ÜZERİNDE SEYİR TERASI OLACAK

Başkan Yılmaz; “Türksoy ile birlikte yürüttüğümüz, uluslararası Türk Dünyasından gelen jürinin yönetiminde yapılan, yine Türk dünyasından gelen heykeltıraşların yarıştığı yarışmada Kazakistanlı bir heykeltıraşın eseri kazandı. Hem UNESCO’nun Türkiye temsilcileri hem bizler hem birçok fikir adamının da görüşleri alınarak projeye son şeklini verdik.  Ondan sonrada yapım aşaması başladı. Şuan ilk önce kaideden başladık. Zaten burası bir tepe. Burada hiçbir şey olmadan da Bolu’nun her tarafı görülecek bir tepe. Bu tepeye şuan bulunduğumuz alan kot olarak 5 metrelik bir kot.  Bundan sonra 35 metre daha çıkılacak ve orada bir ‘Seyir Terası’ oluşacak. Bolu’ya gelenler, bu parka gelenler, o seyir terasından Bolu’yu izleyecekler. “Seyir Terasının” ardından 15 metrelik Köroğlu heykeli gelecek. Dolayısıyla bu alanın seçilmesi çok önemliydi. 80 bin metrekarelik devasa alana bir park yaparken, zaten tepede olan bu parkın tepesine de ayrıca 40 metrelik bir platform ve onun üzerine de 15 metrelik bir heykel geleceği için herkesin görebileceği konumunda. Hem otobandan geçenlerin, hem Bolu’dan, D 100’den geçenlerin, herkesin görebileceği, akşamları da ışıltısıyla dikkat çekecek bir anıt gibi parkın yapımına şuan devam ediyoruz.  Dolayısıyla bu park Türk dünyasındaki 8 ülke ve 8 özerk cumhuriyeti ‘Bizim Köroğlu Parkımız Bolu’dadır’ diyebilecekleri bir park. Bununla uğraşıyoruz.”diye belirterek sözlerine devam etti. 

ATA SPORU ALANLARI, MÜZE VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DE OLACAK

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; “Her ülkeye de yer ayrılmış durumda. Bolu’da da insanların dört mevsim yaşayabilecekleri, yaşatabilecekleri bir park dizayn ettik. Aynı zamanda Türk dünyasının da gelenekleri anlamında burada at olacak, atla ilgili sporlar olacak. Okçuluk olacak, güreş olacak. Yani ata sporlarımızın da burada uygulandığı bir alan dizaynımız var. İnşallah bu Bolu’ya çok farklı bir görüntü katacak. Aynı zamanda Bolu’yla ilgili algıyı da Türkiye’den ve dünyadan, Türk Dünyasından değişmesini sağlayacak bir park olarak dizayn etmeye çalışıyoruz. Böyle heyecanlı bir projemizde ilk tabliye betonunu, 5 metre yükseklikteki tabliye betonundan Bolu’yu seyretme imkânı bulduk. Burada en alt katta bir müzemiz olacak Köroğlu Müzesi, Köroğlu araştırma merkezi yapılacak, panoramik olarak Köroğlu’nu tanıtan bir bölüm olacak. Burası bir park olduğu için tabi ki kafesi de bulunacak. Burası bir park olacağı için buranın yaşaması lazım. Bir sonraki kısımda 13 metrelik bir yükseklikte bir restoran olacak. Yani ziyaretçilerimiz Bolu’yu seyrederek yemek yiyebilecekleri bir alanları olacak. Allah bitirmeyi ve Bolu’ya hayırlı olmayı nasip etsin diyorum.”diye belirtti. Haber: Fatma Marmara

 

https://www.youtube.com/watch?v=KFAtITUbg_I

 




Bu haber 1671 defa okunmuştur.

Etiketler :

YORUMLAR



Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri