18-01-2018 GÜNDEM

Cumhurbaşkanlığınca Gönderilen Devlet Övünç Madalyaları Takdim Töreni

Bolu’da yaşayan Şehit yakınları ve Gazilerimizden 6 kişiye devlet övünç madalyası takdim töreni yapıldı.

Cumhurbaşkanlığınca Gönderilen Devlet Övünç Madalyaları Takdim Töreni

 

Haber: Fatma Marmara

Bolu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 17 Ocak 2018 Çarşamba günü saat 15.30'da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Gösteri salonunda düzenlenen törende, Cumhurbaşkanlı tarafından gönderilen Devlet Övünç Madalyalarını, 4 şehit ailesi ve 15 Temmuz’da gazi olan 2 kişiye Bolu Valisi Aydın Baruş takdim etti.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı, bayrak şiiri okunması, kaside-i ilahilerle başlayıp, Bolu Valisi Aydın Baruş’un konuşmaları, madalya verilen şehitler ve gaziler hakkında hazırlanan sinevizyon gösterisi ile devam edip, Bolu Valisi Aydın Baruş’un madalya takdimiyle sona erdi.

“Vatan Sadece Sınırları Belli Bir Toprak Parçası Değildir.”

Madalya Takdim Töreninde konuşmalarını yapan Bolu Valisi Aydın Baruş; “Devletimiz ve milletimiz için canlarını feda ederek şehit olan kardeşlerimize yüce Mevla’dan rahmet diliyor, saygıdeğer yakınlarına sabır ve metanet temenni ediyorum. Muhterem gazilerimize sağlık dolu hayırlı ömürler diliyorum. Tarih boyunca varlığını devam ettirebilen milletler, kutsal bildiği değerleri nesiller boyu sürdürebilen milletler olmuştur. Türk milleti, atalarından miras aldığı değerlerini muhafaza için her zaman eşsiz fedakârlıklarda bulunmayı, hayatlarının en şerefli vazifesi olarak idrak eden bir millettir. Bizler mukaddes bildiğimiz değerler uğruna, vatan uğruna, bağımsızlık uğruna, bayrak uğruna, ezan uğruna, namus uğruna canını seve seve verebilen bir milletin evlatlarıyız. Mukaddes bildiğimiz değerleri muhafaza etmenin yegâne şartı, milletçe bizim diyebileceğimiz bir vatana sahip olmaktır. Vatan sadece sınırları belli bir toprak parçası değildir. Vatan çocuklarımızın doğduğu, ağlamalarını dinlediğimiz yerdir. Vatan, aynı çocuklarımızı kınalayarak uğruna feda olmaya gönderdiğimizdir. Vatan, atalarımızın bizlere emaneti olan hayat kaynağımızdır. Vatan üzerinde özgürce nefes aldığımız bir vahadır. Vatan sevincimizde, üzüntümüzde gözyaşlarımızla suladığımız topraktır. Vatan, tek bir taşını kötü niyetlilerden kıskandığımız sevgilidir, namustur. Bin yıldır bize aş sağlayan, karnımızı doyuran geçmişimizi bağrında saklayan, geleceğimizin umut çiçeklerini yetiştirdiğimiz dokunulmaz bir bahçedir vatan. Vatan üzerinde ay yıldızlı al bayrağımızın özgürce dalgalandığı, minarelerimizden ezan seslerinin eksik olmadığı yerdir.” diyerek devam etti.

“Bu Fedakârlığı İfade Eden Anlayış, Şahadet ve Gaza Ruhumuzdur.”

Bolu Valisi Aydın Baruş; “ Böyle bir vatana sahip olmak için fedakârlık gerekir. Gerektiğinde ölümü göze almak gerekir. İşte bu fedakârlığı ifade eden anlayış, şahadet ve gaza ruhumuzdur. Bin yılı aşkın süredir, bu ruh, insanımızın hamurunu yoğuran bir maya olmuştur. Atalarımızın Malazgirt Meydanında, İstanbul Surlarında, Balkanlarda, 1. Dünya Savaşında Çanakkale’de, Sina Çölünde, Kut-ül Amare'de, Medine Savunmasında, istiklalimizi kurtardığımız Sakarya Meydan Muharebesinde, Dumlupınar’da ortaya koyduğu mücadele hep bu ruhun yansıması olmuştur.  Kahraman Türk askerlerimizin, jandarmamızın ve polisimizin vatanın bütünlüğü uğrunda Hakkâri’nin, Şırnak’ın dağlarında ve yurdun dört bir köşesinde teröristlere ve insan canına kastedenlere karşı verdiği mücadeledeki fedakârlık anlayışının bu vatan ruhunun tezahürleridir. 15 Temmuz 2016’da Milli İradeyi esaret altına almak isteyen onursuz ve satılmış iradesizlere karşı genciyle, yaşlısıyla, kadınızla, erkeğiyle sergilediği dik duruş, şahadet ve gazilik ruhunun, milletimizin benliğinde dipdiri yaşadığının en bariz göstergesidir. Şehitlik bizim değerlerimizde, bir faninin sahip olabileceği en değerli mahremdir. Rabbül Alemin hayat rehberimiz olan yüce kitabında “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, bilakis onlar diridirler, lakin siz anlayamazsınız.”buyurmuştur. Şehitlerimiz milletimizin yüreğinde ve hafızasında daima yaşamaya devam edeceklerdir. Şehit olan evlatlarınızın emanetini ve hatırasını dipdiri yaşatmanın boyun ve namus borcumuz olduğunu çok iyi biliyoruz. Onların anne babaları, kardeşleri ve evlatları olarak sizleri baş tacı etmek hepimizin görevidir. Gazilerimiz, sizlerin şehit olma sevdasıyla çıktığınız meydanlarda sergilediğiniz kahraman duruşunuzda, şahit olduğumuz kararlılık ve metanet, milletimize ilham kaynağı olmaya ve güç vermeye devam edecektir. Sizlerin bu millet için, bu vatan için gösterdiğiniz fedakârlığı hiçbir zaman unutamayız, unutmamalıyız."diye belirtti. 

Bolu Valisi Aydın Baruş konuşmasının ardından vatan müdafaası esnasında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya, Polis Memurları Ozan Özen, Şerife Özden Kalmış ve Mustafa Altındal'ın aileleri ile 15 Temmuz gazileri Emin Karabıyık ve Bayram Kasanak'a Cumhurbaşkanlığınca gönderilen Devlet Övünç Madalyalarını takdim etti.

 


Bu haber 1029 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri