05-02-2018 GÜNDEM

BOLU’DA “OKUL SÜTÜ” DAĞITIMI YAPILDI

Bolu’da “Okul Sütü” dağıtımı projesi kapsamında Atatürk İlköğretim Okulunda öğrencilere süt dağıtımı yapıldı.

BOLU’DA “OKUL SÜTÜ” DAĞITIMI YAPILDI

 

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın iş birliğiyle yürütülen “Okul Sütü” dağıtımı projesi kapsamında, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının 2. döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilere süt dağıtımı yapıldı.

Atatürk İlköğretim Okulunda, Okul Müdürü Fuat Bayramoğlu’nun öncülüğünde öğretmenler ve öğrenciler tarafından düzenlenen “Okul Sütü” dağıtımı programı, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, İl Sağlık Müdürü Muhammet Emin Demirkol, Milli Eğitim Şube Müdürü Recai Yörük, veliler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Çocuklara sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırılması amacıyla başlatılan “Okul Sütü” dağıtımı programı kapsamında Bolu Atatürk İlkokulu’nda da süt ve sütün faydalarını anlatan etkinliklerin yanı sıra öğrenciler davetlileri çiçeklerle ve halk oyunları gösterisiyle karşıladı.

Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Atatürk İlkokulu Okul Sütü dağıtımı programında “Milli Eğitim Bakanlığımızın, Sağlık Bakanlığımızın ve Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığımızın ortaklaşa yürüttüğü okul sütü projesi kapsamında Atatürk İlkokulunda süt dağıtım projesini başlatmak için öğrencilerimizle bir araya geldik. Bu program çerçevesinde ilimizde yaklaşık 16 bin 600 civarında anaokulu ve ilkokul öğrencimize düzenli süt dağıtımı yapılacak. İkinci dönem boyunca Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri çocuklarımıza 3 gün dağıtımı yapılacak. Çocuklarımıza bu süt paketleri dağıtılarak süt içme alışkanlıklarını geliştirmelerine katkıda bulunulacak. Aynı zamanda sağlıklı olarak yetişmeleri, kemik ve diş yapılarının gelişmesi içinde ciddi bir bilinçlendirme çalışması olacak. Bu kapsamda ilimizde 816 bin civarında süt dağıtımı yapılacak. Bugün de Atatürk İlkokulunda 4-C sınıfı öğrencilerimizle birlikte programı başlatıyoruz. Hayırlı olmasını, çocuklarımıza faydalı olmasını diliyorum. Geleceğimiz için sağlıklı nesiller yetişmesi için bu program önemli tüm çocuklarımıza afiyet olsun.” İfadelerine yer verdi.

Protokol heyeti, Bolu Atatürk İlkokulu 4-C, 3-B ve 2-C sınıflarında öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler, Hacivat Karagöz gölge oyunu ve benzeri gösterileri izleyip süt dağıtımı yaptılar. Haber: Fatma Marmara

 


Bu haber 1453 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri