11-01-2018 GÜNDEM

AİBÜ Sınıf Öğretmenliği Öğrencilerinin “ Karma Sergisi” Açıldı

BAMER Konferans ve Etkinlikleri kapsamında Bolu Gülezler Konağı’nda “ Karma Sergi” müzik etkinlikleri eşliğinde açıldı.

AİBÜ Sınıf Öğretmenliği Öğrencilerinin “ Karma Sergisi” Açıldı

 

 

10 Ocak 2018 Çarşamba günü saat 17.00’de Gülezler Konağında yapılan açılışı yapılan sergi de müzik dersi kapsamında yürütülen müzik etkinlikleri içinden seçilen ritim çalışmaları ile şarkılı oyunlara yönelik atölye çalışması da yer aldı.

Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Cerit, çalışmaları yönlendiren Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Azize Aktaş Yasa ve Öğrt. Görv. Gamze Çalık Çetin’in açılışını yaptığı etkinliğe öğretim üyeleri, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Abant izzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı son sınıf öğrencilerinin Görsel Sanatlar Öğretimi dersinde bir dönem boyunca yaptıkları çalışmaların ürünlerinden oluşan serginin açılış konuşması Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı son sınıf öğrencisi Kadriye Ayşıl Güneş ile başladı. Güneş; “ Bu sürece başlarken senin başında aslında böyle bir fikrimiz yoktu. Yani eserlerimizi yaparken hiç böyle bir sonuca varacağımızı bilmiyorduk. Öğrencilerimizle beraber yapacağımız şeyleri kendimizde deneyerek yaptığımız ve ortaya böyle ürünler çıktığı için hepimiz çok mutluyuz.” diye belirtti.

AİBÜ Yrd. Doç. Dr. Azize Aktaş Yasa basın açıklamasında; dönem boyunca öğretim programlarındaki kazanımlar doğrultusunda öğretmen adaylarının meslek hayatlarında öğrencilerine uygulatabilecekleri çalışmalar yaptıklarını belirterek amaçlarının mümkün olduğunca değişik malzeme, yöntem ve teknik kullanarak öğrencilerinin yaratıcı güçlerini harekete geçirecek çalışmalar yapmak olduğunu vurguladı. Bu çerçevede uygulamalı alana yönelik olarak çalışmalarına çocuklarda öğrenme yeteneğinin gelişimine büyük katkı sağlayan davranışsal, sosyal, duygusal, psiko-motor ve dil gelişimi konusunda kazançları olan, matematik eğitiminde ve başka kültürlerin tanıtılmasında yardımcı araç olarak kullanılan origami ile başladıklarını ifade eden Yasa, boya türlerinin farklı imkanlarından yararlanarak değişik görsel etkiler oluşturmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını, doğal nesnenin biçim alma özelliğinden yola çıkarak yaptıkları baskılar ile kompozisyon fikri ve el becerilerini geliştirmeye çalıştıklarını, öğrencilerin görsel ve estetik değerlerin farkına varmalarını sağladıklarını belirtti. Bu sergi ve atölye çalışmasının sanat eğitiminin amacına ulaşması yolunda önemli bir katkı sağlayacağını söyleyen Azize Aktaş Yasa serginin hedef kitlesinin özellikle ilkokul öğretmenleri ve öğrencileri ile öğretmen adayları olduğunu ifade etti.

Orff ve Kodaly yaklaşımını merkeze alarak planlanan atölye çalışması ile ilgili bilgi veren AİBÜ Öğr. Görv. Gamze Çalık Çetin ise duyguların eğitiminin öneminden söz ederek, “öğretmenlerimiz ve ebeveynlerimiz çocuklarımızın duygularının eğitimini erken çocukluk dönemimden itibaren önemsemelidir. Süreç içinde çocuklarımızın kendilerini tanıma ve geliştirmeleri ancak ve ancak sanat etkinlikleri ve yaşama dair kazanımları ile mümkün olmaktadır. Görsel sanatlar ve müzik etkinlikleri ile görsel bir kartı yorumlama, duygu ve düşüncelerini kâğıt üzerine aktarma, Orff ve Kodaly yaklaşımları ile doğal bir süreçte mümkündür. İşte bu yüzdendir ki, bizler Temel Eğitim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı öğrencilerimizin sanatla eğitimini önemseyerek her fırsatta yarının öğretmenlerine sanat adına ışık tutmanın görev ve sorumluluklarını taşımaktayız” dedi. Sözlerine Görsel Sanatlar Öğretimi dersinde doğadan topladığımız kuru yapraklar resmin bir elemanı olurken, Orff eğitiminde ses torbalarına dönüşerek çocukların hayal dünyasına taht kurar. Resimlerde ifade edilen duygular Kodaly ve Orff yaklaşımı ile şarkılı oyunların ilhamını verir. Resimlerde gördüğümüz renk cümbüşü Orff enstrümanları ile ritim orkestrasına dönüşür ve çocuklarımızın hayal dünyalarına giden yol işte burada saklıdır diyerek devam eden Çalık Çetin bu yüzden öğretmenlerin sanat etkinliklerini her derste kullanabileceklerine dikkat çekti.

AİBÜ Sınıf Öğretmenliği Öğrencilerinin Görsel Sanatlar dersi “Karma Sergisi” Bolu Gülezler Konağı’nda 10 gün boyunca sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. Haber: Fatma Marmara

 


Bu haber 1869 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri