15-11-2019 Zafer BACIOĞLU

 

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı etkinliklerinin amacı nedir? Öğrencilere, bu ülkenin kurucusuna karşı minnet ve saygı duymalarını öğretmek, Atatürk’ün, fikir ve düşüncelerini anlatmak ve ülkesini çok sevip yararlı işler yapmaları için bilinçlendirmek değil midir?

Maalesef,

  Bir çocuk Atölyesi’nde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programının anlamından uzaklaşarak, pedagojik açıdan kabul edilemez bir algıya sebebiyet verebilecek etkinliklerin yapıldığını gördük. Bu programı yapanlar ya art niyetli ya da Atatürk’ü anlayamayacak kadar düşünce kirliliğine sahip olanlardır. Yine başka bir yerde, Atatürk’e benzeyen birine sarılıp ‘’Atam seni çok özledik’’ diyecek kadar bilinçsiz sapmaların da Atatürk’ü anmakla ilgisi yoktur.

Mustafa Kemal Atatürk diyor ki;

‘’Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.’’

Yani;

Her ülkenin bir kahramanı vardır. Mustafa Kemal Atatürk’te bizim kahramanımızdır. Ülkesi için yaptıklarını iyi anlamak, ilimde-teknikte, teknolojide ve çağdaş uygarlık yolunda Milli Eğitimin amaçları doğrultusunda çocuklarımızı iyi yetiştirmek gerekmektedir. Atatürk’ün istediği budur. Çünkü ‘’Benim naçiz vücudum bir gün toprak olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır’’ diyerek zaten yol göstermiştir.

Atatürk’ü yüceltmek adına onu bu ülkenin değerlerinden farklı göstermek doğru değildir.

Ancak;

 Bu olup bitenleri tasvip etmek mümkün olmamasına karşılık, bu konuyla ilgili yazılıp çizilenlere bakınca çok farklı algıların da var olduğunu maalesef üzüntüyle gördük.10 kasım Atatürk’ü Anma günlerini manevi değerlerimize aykırı gibi göstererek bir algı oluşturulmaya çalışıldı, kışkırtıcı söylemleri tercih edenler oldu.

Yüce dinimizi istismar ederek bu ülkenin kurucusunu değersizleştirmeye çalışmak akla ziyandır.

 Sonuç;

‘’İki yanlıştan bir doğru çıkmaz, tekeden süt sağılmaz, balda tuz bulunmaz, suda ateş yanmaz’’ demiş atalarımız., Atatürk’ü yüceltmek adına manevi değerlerimize ters düşecek biçimde davranış sergileyenler ile, Atatürk’ü anmayı manevi değerlerimize aykırı gösterenlerin tek birleştiği düşünce onu iyi anlayamamaktır.

Atatürk’ü anmak demek, onu anlamak demektir.

Kimse bizim değerlerimizi istismar etmesin. Birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın.

Eyvallah


Bu yazı 2085 defa okunmuştur.



Zafer BACIOĞLU Diğer Yazıları
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri