18-03-2020 Zafer BACIOĞLU
Zafer BACIOĞLU

Zafer BACIOĞLU

AİBÜ TIP FAKÜLTESİ 6.SINIF ÖĞRENCİLERİNİN HAKLI TEPKİSİ!

       13 Mart 2020 Cuma günü YÖK’ün  aldığı kararla intörn öğrencilere (Tıp Fakültesi 6.Sınıf Öğrencileri)    3 haftalık tedbir tatili verilmesi uygun görüldü. Fakat daha sonra 16 mart 2020 Pazartesi  günü YÖK'ün  karar değiştirmesi  üzerine intörnlerin sosyal  izolasyon hakkı her üniversitenin  rektörlüğünün vereceği  karara bırakılmış olup bu durum tüm tıp fakülteleri arasında haksızlığa yol açmıştır.

       Buna rağmen çoğu tıp fakültesi  intörn öğrencilerin tedbir tatili hakkının ellerinden alınmasının bir halk sağlığı sorunu teşkil edeceğinden  3 haftalık izolasyona devam etmelerini bildirmiştir.

       Ancak Bolu İzzet  Baysal Üniversitesi  Tıp Fakültesi ve birkaç üniversite tedbir tatilinin kaldırılıp,öğrencilerin okula gelmesi yönünde karar verdi. Öğrencilerin sağlığının göz ardı edilerek görevli olmaya zorlanmalarının amacı nedir?

       Okullarının uzayacağı ve yemin töreni yapılmayacağı yönünde tehditler yapıldığı öğrenciler tarafından söylenmektedir.Tıp fakültesi  6 . Sınıf öğrencileri öğrenci  vasfından uzaklaştırarak mezun olmuş ve aktif görev alan doktor statüsüne konulması doğru mudur?

      Sayın Fahrettin Koca'nın özenle yürüttüğü sağlık politikasını hiçe sayıp önce  memleketlerinize gidebilirsiniz deyip şimdi tekrar gelmeye zorlayarak hastanedeki angarya işleri yapmak için mi bu öğrenciler çağrılmaktadır? Büyük şehirlerdeki  köklü üniversitelerin hiç biri intörn öğrencilere ihtiyaç duymazken  İzzet Baysal  Üniversitesinin öğrencilerini acilen çağırması çok mu gereklidir?

        Eğer gerçekten kırmızı alarm  verilip ve intörn öğrencilere ihtiyaç duyulması söz konusu ise tüm intörn öğrencilerinin buna vatanseverlik ve mesleki sorumluluk duygusuyla koşarak geleceklerinden eminim.

        Ancak,

        YÖK’ün aldığı kararlar doğrultusunda COVID-19 salgının işbirliği içerisinde önlenmesi  için tüm üniversiteler ortak akılla hareket etmeli, iş yükünün azaltılması için başka tedbirler almalıdır.

       Bu genç doktor adaylarımızın ülke genelindeki  eşit olmayan uygulamaya karşı gösterdikleri  tepkiyi anlayışla karşılamalıyız.

        İzzet Baysal  Üniversitesinin de kendi öğrencilerine değer  vererek, halk sağlığı sorunu da teşkil edebilecek bu durumu göz ardı etmeden daha doğru bir karar almasını diliyorum.


Bu yazı 8078 defa okunmuştur.



Zafer BACIOĞLU Diğer Yazıları
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri